![](https://www.ljepotaizdravlje.hr/wp-content/uploads/2024/07/Dora-Brijacak-my-med-poliklinika-skin-boosteri-hello-magazine-hrvatska-croatia-350x250.webp)
Stručno mišljenje: Zašto su skin boosteri postali pravi hit sezone?
U ljetnim mjesecima, sunce može uzrokovati veliku štetu na našoj koži, ostavljajući je dehidriranom i umornom. To je posebno izraženo u periodu nak...
Svakodnevno unošenje masne hrane, osobito u većoj količini, nepovoljno djeluje ne samo na tijelo, već i na mozak, tvrde znanstvenici s Oxforda. Namirnice bogate masnoćama djeluju loše na fizičku kondiciju, ali i na moždane sposobnosti.
Osobe koje ne mogu bez mesa i suhomesnatih proizvoda imaju problem s koncentracijom u većoj ili manjoj mjeri, a istraživanja su pokazala i da im pronicljivost opada, bezvoljni su i razdražljivi, što se nepovoljno održava na poslovni i emocionalni život.
“Kada se unosi visokokalorična hrana, neurotransmiteri koji su zaduženi za prijenos informacija mozgu, šalju poruku da je vrijeme za odmaranje. Zbog toga se javlja osjećaj pospanosti, malaksalosti, a u značajnoj mjeri opada koncentracija i sposobnost pamćenja i razmišljanja”, objašnjava dr. Alan Marion Devis, jedan od članova istraživačkog tima.
Izvor: novosti.rs