Ispucale usne nije dovoljno tretirati balzamom, saznajte u čemu griješite

by | 3 prosinca, 2020

Ispucale usne nisu samo estetski problem, nego su često neugodna te bolna smetnja koje se mnogi ne znaju riješiti. Ako trenutačno imate ispucalu kožu na usnama, za to možete okriviti zimu.

No bez obzira na to mučite li se sa suhim i ispucalim usnama samo zimi ili kroz cijelu godinu, dobra je vijest što postoji jednostavno rješenje za to. Poznato je da zima utječe poprilično loše na našu kožu, a topao i suh zrak iz zagrijanih kućanstava tome dodatno pridonosi. No nije samo koža lica ona koja trpi zbog toga, suhe i ispucale usne također su posljedica mijenjanja temperature i vlažnosti zraka. Velika većina ljudi dehidrirane usne tretirat će raznim balzamima, no nažalost, takva njega jednostavno nije dovoljna. Stručnjaci napominju da niti goleme količine okluzivnih balzama neće spasiti stvar.

Što učiniti ako se želite riješiti suhih i ispucalih usana?

Baš kao što se o koži lica brinete tako što je njegujete u slojevima, usne trebate njegovati na isti način te istim redoslijedom. To znači da ćete prije zaštitnog sloja uvijek stavljati proizvode za hidrataciju na bazi vode. Nakon toga, usne su spremne za balzam na bazi ulja ili voska. Balzam će napraviti sloj koji vas štititi od isušivanja i oštećenja te koji zadržava hidratantan prvi sloj koji hrani usne.

Ako ne znate što biste koristili za prvi korak vaše rutine, gel na bazi aloje uvijek je dobra opcija. Nakon što ste usnama pružili odgovarajuću hidrataciju, možete nanijeti balzam koji inače koristite. Stručnjaci napominju da ovaj problem postaje puno manji ljeti, kad je vlaga u zraku puno veća. No hladan zimski zrak te zagrijani prostori štete koži pa je slojevita njega nužna.

Foto: YakobchukOlena / Getty Images via Guliver