Isprobali smo savršen trik s puderom za besprijekorni ten i sjajnu kožu

Trik pomoću kojeg će puder izgledati kao druga koža

by | 11 listopada, 2021

Znate i sami – priprema kože za šminku je pola posla do besprijekornog i blistavog tena, no ako nemate posebno prilagođenu prehranu, skincare rutinu na kojoj će vam pozavidjeti i Koreanke, nećete moći izbjeći barem neki oblik nanošenja podloge na lice.

I apsolutno je normalno da vam se vide kapilarice, tekstura kože ili tu i tamo pokoji prištić, no za one dane kada ne želimo ništa vidjeti osim svježe, sjajne i “poput prirodne” kože koja izgleda kao da ni nema šminke, a ima – imamo rješenje. Naravno, to rješenje ponudio je TikTok i jedna korisnica koja je objasnila svoju podužu rutinu stavljanja pudera.

Trik s puderom za besprijekorni ten

Prije svega, važno je staviti primer na cijelo lice, a nakon što upije – uzmite dva pudera (jedan od njih obavezno neka bude sjajniji, a drugi dugotrajni) koje ćete pomiješati na ruci ili podlošku za miješanje boja te ih pošpricajte fiksatorom kako biste puder malo razrijedili. Pošpricajte i lice mistom za setiranje, a zatim u tankom sloju beauty blenderom nanosite tako pomiješani puder na lice dok ga potpuno ne pokrijete. Isto ponovite i korektorom te nanosite spužvicom. Nakon što ste sve dobro izblendali, još jednom prođite po licu utapkavajući čisti beauty blender kako bi se suvišni proizvod uklonili.

Kad setirate kožu, izaberite precizne točke na kojima ćete nanijeti puder u prahu – čelo, okoloočno područje, brada i nos, a na drugim područjima koristite praškaste proizvode poput rumenila i bronzera, što će biti sasvim dovoljno za setiranje. Highlighter neka isto bude praškasti, a kad idete ponovno setirati lice nakon što ste sve nanijeli – nanesite još spreja za setiranje u nekoliko navrata (pričekajte da se posuši svaki put).

Foto: Viktoria Ovcharenko via Getty Images