Isprobala sam Medex Ceramide i koža mi izgleda predivno

by | 31 siječnja, 2021

Dok sam prije nekoliko godina pomahnitalo kupovala šminku pokušavajući sakriti sve nepravilnosti na licu, s vremenom sam postala pametnija i educiranija pa sam shvatila da najbolji make-up doista dolazi od skincarea, iznutra i izvana. Nema ljepšeg make-upa od onog na zdravoj koži.

Nakon što sam napokon iz prehrane još 2018. izbacila mlijeko, prženo, masno, pa postupno i meso, što doista smeta mojoj koži, prvi rezultati bili su itekako vidljivi. Potkožni prištići se pojave možda jednom godišnje, a komedoni i akne većinski su ostali iza mene. Ponukana dobrim, odlučila sam još dublje istražiti koji će mi sastojci, vitamini i suplementi pridonijeti ljepšoj teksturi i zdravlju kože. Vitamin C i cink počela sam konzumirati oralno i na koži (na koži samo vitamin C), a s obzirom na to da mi je on pomogao ukloniti hiperpigmentaciju, bilo je vrlo očito koliko iz vitamina zapravo možemo dobiti. Konkretnu skincare rutinu sam pronašla u istom periodu i držim je se s povremenim preinakama s obzirom na nove proizvode koji izlaze na tržište, tako da se moji problemi koje imam na koži većinom odnose na povremene hormonalne prištiće na području čeljusti i brade, tona kože koji zna izgledati umorno i bora koje su sve vidljivije.

S obzirom na moje potrebe i slatke male brige, dobila sam na isprobavanje Medex Ceramide o kojima sam već čula sve najbolje i mogu samo reći – s razlogom su ih hvalili. Prve vidljive učinke najavljuju već nakon 15 dana, a ja mogu reći da sam već i nakon 10 počela uočavati razliku u tonusu kože, dok je sada, nakon 20 dana korištenja razlika postala još očitija. Ceramidi sadrže ceramosides, koncentrirane pšenične bioaktivne lipide koji poboljšavaju apsorpciju i metabolizam ceramida. S godinama se količina ceramida u epidermi smanjuje, zbog čega koža gubi vlagu i elastičnost. Drugi, meni svakako najdraži sastojak je vitamin C koji koristim godinama samostalno i čini čuda za organizam i kožu stvarajući kolagen za normalnu funkciju kože pa samim tim djeluje i anti age; vitamin A i cink koji doprinose održavanju zdrave kože (cink pomaže i kod lučenja sebuma, a vitamin A ima i anti age djelovanje), te vitamin E koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Najveća razlika koju sam uočila je u tonusu kože. Dan prije nego što sam počela uzimati ceramide, primijetila sam laganu dehidraciju na području oko nosa što se može primijetiti i na prvoj fotografiji koja je fotografirana treći dan korištenja Ceramida. Na toj fotografiji pore su široke, koža ima blage mrljice i grublja je, što se najviše može primijetiti na obrazima. Uzimala sam, kako je i preporučeno, jednu kapsulu dnevno, pritom ne uzimajući sve druge suplemente koje inače uzimam, ne odlazeći ni na kakve kozmetičke tretmane i ne mijenjajući skincare rutinu.

3. dan korištenja Medex Ceramida

Jedno pakiranje dovoljno je za 20 dana korištenja, a sada, 20. dan možete i sami uočiti razliku u tonusu kože koji sam ranije spomenula. Koža je više ujednačena i ne izgleda nimalo sivo i umorno, nježnija je iako su pore još uvijek široke, no ni ne obećaje promjenu po tom pitanju, elastičnija – što najviše primjećujem kad nanosim skincare rutinu na lice i pogledam u ovih nekoliko bora na okoloočnom području. Iako su sve četiri bore još uvijek tu, izgledaju nešto mekše, a nazolabijalne bore su manje uočljive jer je koža postala elastičnija (pogledajte kod obraza i usana). Reakcija u obliku potkožnih prištića ili komedona tijekom korištenja nisam imala, a obje su fotografije bez filtera, obrade i bez imalo šminke, samo s jutarnjom skincare rutinom.

Dvadeseti dan, nakon jedne kutije Medex ceramida

Foto: PR, Privatna arhiva