“Isprobala sam losion koji mi je u tri tjedna promijenio kosu”

Beauty recenzija

by | 24 svibnja, 2024

Nakon mjeseci borbe, pronašla sam losion za kosu koji mi je vidljivo poboljšao stanje kose nakon poroda.

Kao poprilična ljubiteljica beauty proizvoda, uvijek sam se fokusirala na svoje lice i tijelo, ne razmišljajući da ću s kosom ikad imati problema jer je uvijek imala vlastitu osobnost i, realno, podizala moju. Imala sam bujnu kosu koju su u salonu morale sušiti dvije osobe da ne potraje sto godina, prirodne lokne i generalno puno volumena. Obožavala sam svoju kosu i nikad s njom nisam imala “bad hair” dane.

Prije godinu i pol dana sve se promijenilo. Prvo koronavirus koji mi je donio sve više vlasi na četki, a nakon poroda, iako isprva nisam primijetila da mi se kosa stanjuje, nakon pola godine postpartuma, samo sam počela primjećivati kako je beživotna, tanka i opuštena.

Iako mi je u međuvremenu, sporo, ali nekako, počela ponovno rasti, toliko se razlikuje od moje nekadašnje kose da sam je u jednom trenutku odlučila skratiti iznad ramena kako bih se lakše nosila s tim promjenama. Da bi još k tome sve bilo “zabavnije”, od raznih hormonalnih promjena me tjeme često jako svrbjelo i morala bih je svakodnevno prati kako bih spriječila crvenilo i frustrirana češkanja. Prilažem fotografije koje su iskrene, u trenutku, i koje nemaju razloga nešto skrivati ili uljepšavati.

Stoga sam se bacila u potragu za nečim što će mi kosu učiniti življom i vratiti joj “stari sjaj”, a u moru raznih proizvoda koji obećaju čuda, i koje sam, naravno, kupovala, sve je djelovalo kao instant rješenje koje se vrati na staro nakon prvog pranja i zaboravljenog nanošenja. Iako sam odlučila prihvatiti i najmanje pozitivne promjene, htjela sam nešto što će mi kosu doista mijenjati i pomoći joj u revitalizaciji, a ne samo zamaskirati problem.

Kao majka malog djeteta, htjela sam itekako izbjeći miris koji bi odbijao moju todlericu i bio joj neprivlačan, pa stalno skeptično gledam sastojke. Naišla sam na Kron losion za kosu, proizvod koji se može pohvaliti kombinacijom 17 tradicionalno poznatih biljaka, izrađenih prirodnim procesima za pomlađivanje korijena kose, jačanje tanke kose i poticanje stvaranja novih kolagenih vlakana. Mješavina biljaka u Kron losionu za kosu djeluje sinergistički na rješavanje višestrukih problema s kosom. Preslica i kopriva, poznati po visokom udjelu silicija, jačaju vlasi kose i potiču rast. Ružmarin i kadulja potiču cirkulaciju krvi u vlasištu, poboljšavajući dopremu hranjivih tvari do folikula kose. Skeptična, odlučila sam i tome dati priliku.

Kron losion za kosu jedinstvena je mješavina biljnih ekstrakata, dobivenih s ekološki čistih farmi. Ovaj losion u vidu spreja, bez sintetičkih aditiva, konzervansa, boja i mirisa, tvrdi da obnavlja oštećeni korijen kose, prodire u pramenove i jača tanku kosu. Sa sastojcima poput preslice, koprive, ružmarina, trpuca, oraha, kadulje i drugih, obećava trenutno djelovanje nakon nanošenja, čineći kosu jačom i debljom. Odlučila sam dati priliku od tri tjedna, pa što bude.

1. dan: Prvi dojmovi

Svoje putovanje Kron losionom za kosu započela sam s opreznim optimizmom. Miris losiona bio je blag i ugodan, mješavina biljnih nota koje su djelovale umirujuće, bez da se dugo zadržavaju na kosi, što mi je bilo u redu jer sam generalno u fazi izbjegavanja mirisa. Nanosila sam ga dva puta dnevno, prema preporuci, nježno umasirajući u tjeme i kosu. Postupak je bio jednostavan, a brzo se upijao ne ostavljajući masni trag. Nakon minute, na mojoj kosi se uopće ne bi osjećala nikakva težina kako nekad zna biti s takvim proizvodima, dapače, zaboravila bih da sam ga stavila.

1. tjedan: Prve promjene

Do kraja prvog tjedna primijetila sam suptilne, ali ohrabrujuće promjene. Moje vlasište, koje je često osjećalo svrbež i iritaciju, počelo se smirivati. Svrbež je znatno popustio, a kako je Kron losion jedini novitet u mojoj rutini, morala sam to pripisati tomu. Otkrila sam da losion sadrži, uz koprivu koja potiče rast kose, i trputac i ružmarin, oba sastojka koja djeluju umirujuće na vlasište. Također sam primijetila da mi je kosa, iako nije dramatično promijenila volumen, počela djelovati gušće i živahnije. Čak sam otkazala posjet frizeru da vidim razvoj situacije.

2. tjedan: Vidljivi rezultati

Drugi tjedan donio je zamjetnije rezultate. Kosa mi je izgledala punije i imala više volumena. Pramenovi su djelovali snažnije i zdravije, s manje ispadanja. Moje vlasište je bilo nahranjeno i nije ga više mučio uporni svrbež koji je bio stalni pratilac nakon trudnoće, za što stvarno nisam vjerovala da će se dogoditi.

3. tjedan: Postojanost rezultata

Do kraja trećeg tjedna, povećanje volumena kose bilo je vidljivo. Kosa mi je bila gušća na dodir, počela je opet dobivati lagane lokne, a pojedinačni pramenovi djelovali su robusnije i imam osjećaj da se vraća ona njezina osobnost koju sam voljela. Kako sam saznala istraživanjem, to se može pripisati biočesticama u Kron losionu koje obnavljaju kosu od korijena i prodiru u vlasi, jačajući ih iznutra.

Ono što me najviše veseli jest to da losion ne djeluje na način da ga stalno moram koristiti ili da gubi na svojoj efikasnosti kako prolazi vrijeme. Činjenica je da uz dnevni ritam prođe dan da zaboravim nanijeti sprej, ali kosa nije gubila ove pozitivne promjene. Uz to, olakšanje od svrbeža bila je značajna prednost, koju nisam uopće očekivala.

Zaključak

Ukratko, Kron losion za kosu pokazao se vrijednim dodatkom mojoj rutini njege kose. Tijekom tri tjedna transformirao je moju kosu iz blijede i prorijeđene kose, koja mi je išla na živce i koju sam vezala u rep da je ne gledam, u živahnu i voluminoznu. Nisam primijetila veliku promjenu u rastu novih vlasi jer je tri tjedna kratko vrijeme da se očekuje značajan novi rast. To bi vjerojatno zahtijevalo dulje razdoblje dosljedne uporabe da postane vidljivo, no ne planiram stati s korištenjem pa ćemo vidjeti, veselim se.

Za sve koji se bore s gubitkom kose i volumenom, ili žele poboljšati cjelokupno zdravlje i izgled svoje kose, vrijedi isprobati ovaj proizvod, pogotovo nakon trudnoće. Njegova ekološki prihvatljiva formulacija, blag miris, jednostavno korištenje i vidljivi rezultati čine ga proizvodom koji se ističe na prepunom tržištu rješenja za njegu kose. Ja sam svakako odlučila isprobati i njihove druge proizvode, koji su dostupni u trgovinama dm, BIPA i Farmacia, kao i putem webshopa.

Foto: PR, Privatna arhiva