Isprobala sam lash lift – oči mi izgledaju otvorenije i pogled je postao zavodljiviji

Tretman koji mijenja pogled

by | 24 prosinca, 2021

Obrve svakako imaju veliku ulogu kad je lice u pitanju, no što je s trepavicama?

Ako su spuštene i ravne, oči nam se mogu činiti zatvoreno i tužno, a čim ih malo uvijemo, odmah izgledaju otvorenije i “sretnije”. No, ne sjetimo se uviti trepavice prije svakog nanošenja maskare, a i kroz dan nekako postepeno padnu, zbog čega je između ostalog zaživio i lash lift, odnosno podizanje trepavica. Tretman u koji, bit ću vam iskrena, nisam polagala puno nade, no ono što sam nakon njega dobila, uvjerilo me da mi treba svaki mjesec i – konstantno.

Riječ je o tretmanu u koji sam se upustila kod svoje make-up artistice Matee Beranek, koja mi već godinu dana radi i brow lift (podizanje obrva, koje ćete također vidjeti, iako nije fokus na njima), a o čemu sam detaljno pisala ovdje. Više iz eksperimentiranja i želje za isprobavanjem svih beauty tretmana, nego željom za uvijenim trepavicama, upustila sam se i u ovo.

Što je lash lift?

Lash lift je bezbolan keratinski tretman neagresivnog uvijanja i podizanja trepavica koji je osmišljen za sve žene koje ne žele ekstenzije, a žele lijep i zavodljiv pogled. Lash liftom se podiže, uvija i daje definicija trepavicama, koje su u kombinaciji s bojenjem tamnije i primjetnije. I ako niste za ugradnju trepavica, vjerujte mi na riječ – ovo će vam biti dovoljno jer će vam trepavice izgledati duže, tamnije i uvijenije.

Kako izgleda tretman uvijanja trepavica?

Čišćenje trepavica
Kako bi se postigao najbolji mogući rezultat, trepavice moraju biti čiste. Za čišćenje trepavica upotrebljava se nježan preparat za čišćenje trepavica i mekana četkica. Kad se završi s čišćenjem trepavica, nanese se tzv. eye patch da biste zaštitili osjetljivu kožu ispod očiju.

Tretman podizanja trepavica
Nakon što se odabere ispravna veličina jastučića za trepavice (jer svatko od nas ima različite trepavice različite dužine i oblika) i zalijepi na kapak, vrijeme je za tretman. Tretman se sastoji od permanentnoga gela koji otvara kutikulu dlačice dopuštajući promjenu njezine strukture kako bi se napravile usluge liftinga; kreme za neutraliziranje koja se koristi za obavljanje glavnog dijela tretmana podizanja trepavica te kreme s arganom koja hidrira i jača obnovu te popravak trepavica na prirodan način. Za još bolji i puniji efekt trepavice i nježnog suptilnog “smokey eye” efekta trepavice se boje crnom tintom. Iako sam očekivala da će biti neugodno ili peći, tretman je potpuno bezbolan i ugodan, a vaš je zadatak da ležite i žmirite sat vremena.

Lash lift – rezultat

Rezultat prije i poslije možete vidjeti i na fotografijama, a čak i sada, dva tjedna poslije, izgledaju jednako dobro. Moram samo naglasiti da u prva 24 sata, ni obrve ni trepavice nakon brow i lash lifta ne smijete dirati i prvi dan će izgledati intenzivno, no idući dan već izgledaju potpuno normalno. Tretman se ne smatra štetnim ako se to ne učini pogrešno ili od strane nekoga tko nema iskustva, a traje između četiri i šest tjedana, što ovisi od osobe do osobe. Ako vam je podizanje trepavica prerano palo, najvjerojatnije su na to utjecali vanjski faktori poput vrućine (sauna), plivanja ili uporabe grubih kozmetičkih proizvoda. Tretman u tom slučaju možete ponoviti, ali tek nakon najmanje četiri tjedna, ne prije.

Održavanje trepavica nakon lash lifta

Kad je održavanje trepavica nakon tretmana u pitanju, morate paziti da ne trljate trepavice, dan nakon tretmana ne ići na kozmetičke tretmane, saune, preglede lica i slično, kako ih isparavanja ne bi spustila, te 24 sata ne nanositi nikakvu šminku. Generalno, nemojte koristiti agresivne proizvode za oči ili trepavice, kao ni vodootporne maskare.

Zaključak

Iako nisam imala velika očekivanja od ovog tretmana, svakako je postao jedan od onih na koji ću ići svaki mjesec, u isto vrijeme kad radim i brow lift. Sviđa mi se kako otvori oči, kako pogled postane zavodljiviji i svaki make-up izgleda bolje.

Foto: Privatna arhiva, Mariakray via Getty Images