“Isprobala sam Eucerin Hyaluron – Filler koji momentalno zaglađuje kožu i popunjava linije”

Serum koji djeluje poput filera

by | 17 prosinca, 2021

Što sam starija i kako mi koža stari, sve češće u danu posežem za dobrom hidratacijom koja je ključna za zdravu i njegovanu kožu.

Adekvatna hidratacija lica pomoći će poboljšati elastičnost kože koja prolongira nastanak bora, a kada je koža doista dobro hidratizirana, te su stanice dobile maksimalnu količinu vlage, puno se lakše može boriti s toksinima i različitim negativnim utjecajima. No ono što je velika zabluda u koju mnogi još uvijek vjeruju jest da je za vlaženje i hidrataciju kože dovoljna samo hidratantna krema za lice. Samo s njom, naime, nećete dobiti optimalni nivo hidratacije kože. Potrebni su vam i serumi s hijaluronskom kiselinom koji će ulaziti dublje u kožu i s kojima ćete moći postići željeni efekt. A meni čim kažete hijaluronska kiselina – odmah sam spremna za isprobavanje.

Ovaj put, riječ je o dobro poznatom brendu Eucerin koji postoji i djeluje na tržištu već 120 godina, kada su bili revolucionari emulgatora po imenu Eucerit. Njihova politika temelji se na etičnoj znanosti o koži, pritom se oslanjajući na stoljetnu tradiciju istraživanja i konstantno uključivanje inovativnih sastojaka. Brend je to kojem vjerujemo generacijama, zbog čega me i radovalo probati njihov Hyaluron – Filler Moisture Booster.

Što je Hyaluron – Filler Moisture Booster?

Riječ je o serumu koji je dizajniran kako bi se koristio kao prvi korak nakon čišćenja lica, a prije nego što krenete nanositi kreme i ulja. Obećava privlačenje vlage u kožu, svježiji, zaglađen izgled kože i dubinsku hidrataciju koju osjetite odmah, te traje 24 sata. Koristi kombinaciju visoko koncentrirane srednje i kratkolančane hijaluronske kiseline. Bez brige, pojasnit ću. Kratkolančana hijaluronska kiselina je manja molekula zbog čega može prodrijeti dublje u kožu kako bi doista napunila stanice vlagom, a srednje molekule hijaluronske kiseline su veće molekule i kao takve ostaju na površini kože privlačeći vodu vežući je za kožu (one vam daju onaj momentalni osjećaj hidratacije). Što više kombinacije različitih molekula u hijaluronskom serumu imate – bolje ćete rezultate imati.

Recenzija Hyaluron – Filler Moisture Boostera

S obzirom na to da sam već probala neke proizvode iz Hyaluron – Filler kolekcije i bila izrazito zadovoljna, imala sam velika očekivanja i od ovog boostera koja je svakako opravdao. Tekstura proizvoda je “gelasta”, no ostavlja lagano silikonsko vlažni osjećaj na koži jer izrazito dobro zaglađuje i vlaži kožu. Sadrži parfem, ali vrlo blagi, jedva osjetni i nikako iritirajući. Isprobavala sam ga u periodu od posljednjih mjesec dana, tako da dugoročni efekt dubinske hidratacije još nisam uspjela vidjeti, ali onaj momentalni me oduševio, čak i na mojoj mješovitoj koži.

Koristila sam ga ujutro, nakon čišćenja lica, lagano pošpricanog Eucerin Hyaluron sprejem kako bi boosteru dala još više prostora da radi ono što bi trebao, nakon vitamina C koji mi je svakodnevno u rutini, a sve bih zaključila hidratantnom kremom i zaštitnim faktorom. Nanosila sam ga na cijelo lice i vrat kako bi potencijalno popunio i ovih nekoliko bora na vratu. Efekt koji ostavlja na koži već u trenutku nanošenja je izrazita elastičnost i nahranjenost kože koja dobije svojevrsni blurring efekt koji lagano popunjava linije i pore na koži, no i dalje potpuno prirodno. I to je ono što vidite iz dana u dan – divan plump kože na koji savršeno sjeda šminka (volim šminku stavljati na skincare hidratantnih gelastih tekstura jer bolje “prima”) i koža izgleda izrazito zaglađeno što ni ne čudi s obzirom na to da je jedan od 11 sastojaka koje sadrži – glicerin. Upija se izrazito brzo, iako prvih desetak sekundi može djelovati ljepljivo, i ne morate puno čekati prije nanošenja idućeg proizvoda na kožu.

Nije komedogen i u posljednjih mjesec dana korištenja nisam dobila niti jednu reakciju od njega, niti mi je bilo premalo hidratacije s obzirom na zimski period u kojem se nalazimo. Ponekad bi, ovisno o danu i obvezama koje imam, koristila nešto jaču hidratantnu kremu, ali sve ono što je Eucerin Hyaluron – Filler booster donio u kožu, to je i zaključao te koža nije dehidrirala ni u jednom trenu.

 

Rezultati

Trenutačni efekt zaglađivanja i elastičnosti kože, te popunjavanja tankih linija na licu i vratu. Iako se preporuča upravo za to – pojavu prvih bora i linija, iskreno bih ga preporučila bilo kome tko žudi za tim dodatnim zaglađivanjem i hidratacijom kože koja je očito vidljiva čak i okom (primjenjiv je za sve tipove kože).

Foto: Privatna arhiva