Isprobala sam Avène Hydrance Aqua-Gel kremu za lice i koža mi je napokon dobila potrebnu hidrataciju

by | 6 prosinca, 2020

Kad je u pitanju skincare, vrlo sam izbirljiva. S obzirom na to da sam jako dugo imala problema s aknama i lučenjem viška sebuma, ponajprije zbog nepravilne njege, bilo je vrijeme da se počnem i sama educirati.

Srećom, uz današnju tehnologiju i dostupnost svih informacija online, te razgovore s nekoliko kozmetičarki, pronašla sam svoju savršenu skincare rutinu koja se sastoji od dobrog duplog čišćenja, pravilne hidratacije, provjerenih kiselina koje funkcioniraju na mojoj koži i pravilne zaštite. Iako se inače strogo držim proizvoda koji provjereno funkcioniraju na mojoj koži, radoznalost u meni mi ne dopušta da ne isprobam nešto novo s vremena na vrijeme. Tako je u moje ruke došla i Avene Hydrance Aqua-gel krema za lice koja se predstavlja kao 3-u-1 proizvod (maska, okoloočna krema i hidratantna krema), te je pravi spasitelj za osjetljivu i dehidriranu kožu.

Iako moja koža nije duboko dehidrirana, jer sam je nakon svih godina isušivanja i mučenja napokon uspjela oporaviti, osjetljiva je svakako i reagira već idući dan na novi proizvod ako joj ne odgovara. Srećom, budući da na dnevnoj razini koristim već nekoliko Avène proizvoda (termalna vodica i Cicalfate krema), znam koliko su nježni, pa strah od reakcije utoliko nije bio velik.

Inspirirana je japanskom beauty rutinom i ritualima koja se svodi na jednostavnost, intenzivnu hidrataciju, zaštitu od štetnih plinova u zraku, držanje sebuma pod kontrolom i izjednačavanje tona vaše kože. Iako ju nisam koristila kao noćnu masku ni kao okoloočnu kremu, u svoju rutinu sam ju uvrstila isključivo kao noćnu kremu, s obzirom na moju mješovitu i osjetljivu kožu kojoj i malo može biti previše. Pozitivna je strana da hidratizira kao bogata regularna krema, ali finish koji ostavlja na koži je gelaste strukture (što je genijalno za mješovitu i masnu kožu kojoj treba hidratacije) i iako koža prvih nekoliko minuta ostane blago ljepljiva, brzo se upija. Uz kremu dolazi i špatulica jer premda ju samo vi koristili, nije higijenski stavljati prste svaki dan u vašu kremu, a potrebna je samo veličina graška za razmazati po cijelom licu i vratu.

Prva promjena koju sam primijetila već nakon nekoliko dana korištenja je sjaj kože koja je svilenkasta na dodir čim se probudim ujutro – što je svakako izdanje koje želite vidjeti u ogledalu. Reakcije na koži mi nije uzrokovala. Ako bi znala imati „bad skin day“ u kojem mi se koža na nekim dijelovima lica odlučila perutati – nanijela bi ovu kremicu i šminka bi se preko nje savršeno stopila s kožom zbog blagog osjećaja ljepljivosti koji ostavlja u prvih par minuta nakon nanošenja. Za dnevno korištenje na cijelom licu za moju mješovitu kožu ipak je bila malo previše, jer se koža nakon nekog vremena uspjela zasjajiti više nego inače, ali za normalnu i suhu u dnevnoj i noćnoj rutini bit će savršena.

Zašto bi je trebali uvrstiti u svoju zimsku rutinu?
Eau Thermale Avene Hydrance Aqua-Gel djeluje kao antioksidans, koji će odlično funkcionirati na koži oštećenoj hladnim zimskim zrakom. Snažna kombinacija Dextran sulfata i pre-tocopherola štiti kožu od slobodnih radikala, a sadrži i veliku količinu poznate Avene termalne vodice koja automatski pojačava hidrataciju. Osim toga, sadrži i jedan oblik hijaluronske kiseline koja privlači vodu u kožu i moram reći da savršeno funkcionira na starijoj koži punoj bora kao podloga za šminku.

Ono što ćete sigurno primijetiti nakon svakodnevnog korištenja u dnevnoj, ili kao ja u noćnoj rutini – je razina hidratacije podignuta na viši nivo nakon svega par tjedana korištenja ovog proizvoda, te zategnutiji osjećaj na koži nakon svakog nanošenja.

Foto: Avene