Ispred kamere po prvi put poznati hrvatski urednici i novinari

by | 8 listopada, 2020

Tvrtka Philips lansirala je na hrvatsko tržište veliku inovaciju u asortimanu parnih postaja – Philips Perfect Care 9000 Series, jedinu parnu postaju koja u sebi ima integriranu kameru i umjetnu inteligenciju pomoću kojih prepoznaje tkaninu.

Živimo u tehnološki vrlo naprednom dobu, i iako se možda na prvi pogled ne čini tako, do sada isključivo informacijski pojam umjetne inteligencije možemo pronaći svuda oko nas. Većina se s umjetnom inteligencijom susreće svaki dan kod korištenja pametnih telefona i brojnih aplikacija, a od sada ona je prisutna i u parnoj postaji. Philips je spremno odgovorio na potrebe potrošača koji ne žele samo visokokvalitetne uređaje nego žele tehnologiju koja im pomaže da postignu brže i više te je tako patentirao jedinu parnu postaju na svijetu koja koristi umjetnu inteligenciju pomoću ugrađene kamere.

Andrea Mulder / Photo Art

Za potrebe lansiranja ove tehnološki napredne parne postaje, Philips se odlučio za nesvakidašnji pothvat i organizirao profesionalno snimanje za poznate hrvatske novinare i urednike. Tako su se ispred kamere našli Jasminka Bračanov, Nikola Grbin, Alma Premerl Zoko, Zvonimir Pelko, Dina Plevnik Hajduk i Marina Đarmati koji su iskusili svjetla reflektora, prepustili se u ruke stručnjaka i po prvi put se našli ispred kamere. Na taj način, Philips je uveo novinare u svijet inovacije i omogućio im da iz prve ruke dožive svijet ispred kamere – objektiva i Philips PerfectCare 9000 Series.

Andrea Mulder / Photo Art

Ova parna postaja je jedina na svijetu koja zna što glača jer ima ugrađenu ActiveSense tehnologiju za prepoznavanje tkanina. Kako bi se to postiglo, osim ugrađene kamere ova tehnologija koristi i funkciju umjetne inteligencije čime prepoznaje tkanine i u skladu s time prilagođava idealnu temperaturu i količinu pare za glačanje. Zbog sustava brzog hlađenja, glačalo neće uzrokovati progorijevanje tkanine i može se ostaviti na odjeći ili dasci za peglanje bez brige. Ova vrhunska tehnologija integrirana u lagano glačalo ima i pametni senzor DynamiQ koji zna kada se i kako glačalo pomie čime osigurava generiranje snažnog mlaza pare gdje je najpotrebnije pa tako može ukloniti nabore na najdebljim tkaninama.

Andrea Mulder / Photo Art

Glačanje uz Philips PerfectCare 9000 Series mijenja percepciju jednog od najomraženijih kućanskih poslova i uvodi korisnika u svijet inovacije i ekskluzivnog iskustva gdje glačanje postaje lako, a rezultati vrhunski.

U to su se uvjerili i novinari koji su na profesionalnom snimanju imali priliku isprobati parnu postaju što je rezultiralo kreativnim fotografijama pod umjetničkom direkcijom fotografkinje Andree Mulder, dok je za potpuni sjaj glavnih aktera zaslužna visažistica Klaudija Kelemović.