Ova je žena ispričala svoje iskustvo kao “plus size” osoba u teretani i sve nas inspirirala

by | 28 ožujka, 2020

NOVINARKA Polly Jean Harrison grizla je nokte od straha zbog prvog odlaska u teretanu. Bila je to prava fobija, a sve zato što pripada kategoriji “plus size”.

“Dok sam stajala na traci za trčanje i promatrala oko sebe sve te utegnute žene, srce mi je luđački kucalo – ali ne od vježbanja. Noseći veličinu 28, bila sam najveća žena u teretani i osjećala sam se kao da me svi osuđuju”, opisala je Polly.

Kako kaže, oduvijek je imala problema s kilogramima.

“Puno sam jela i nisam vježbala. Odrastajući, bila sam svjesna svog tijela i izbjegavala sam vagu, a do svoje 13. godine već sam nosila veličine 16 i 18”, rekla je.

Iako su roditelji podržavali njezinu želju za gubitkom kilograma te su joj pripremali zdrave obroke, nijedna dijeta nije pokazala rezultate.

“Često sam se susretala s okrutnim komentarima. Jednom sam čula kako mi se djevojke u školi smiju tijekom nastave tjelesne kulture, a drugi put je jedan dječak rekao da nikada neće izaći s nekim debelim poput mene”, prisjetila se Polly svakodnevnog maltretiranja.

Čak i kada je završila srednju školu, promijenila sredinu i upisala fakultet, i dalje se borila s nedostatkom samopouzdanja. Kad god bi mislila da joj se ljudi smiju zbog izgleda, odnosno kad god se nije osjećala ugodno, tugu bi nastojala zatomiti hranom. Čokolada, slatkiši i brza hrana bili su njezini poroci.

Nakon završetka fakulteta težila je nevjerojatnih 165 kilograma.

“Mrzila sam svoj odraz u ogledalu, a borila bih se za zrak već pri penjanju stepenicama. Znala sam da moram izgubiti kilograme”, opisala je trenutak kada je shvatila da je krajnje vrijeme za promjenu.

U ožujku 2019. godine se upisala u teretanu, ali prvi odlazak joj nije ostao u lijepom sjećanju.

“Prema anketi Sure Women, nisam jedina, jer svaka četvrta žena izbjegava teretanu zbog straha da će je drugi osuđivati. Kupila sam novi komplet kako bih povećala samopouzdanje i postavila sam budilicu na 7 sati ujutro. U teretani sam zatvorila oči, molila sam se za to da me nitko ne gleda i popela se na traku za trčanje – bojala sam se da bi mogla puknuti pod mojom težinom – i počela sam trčati. Svi su bili vitkiji od mene, ali nastavila sam s vježbanjem sat vremena, hodajući i zaustavljajući se kada sam trebala pauzu”, ispričala je.

Priznala je kako se već tog dana osjećala ponosnom na samu sebe, a već idući odlazak u teretanu bio je puno lakši. Od tada odlazi čak tri puta tjedno u teretanu te nastoji jesti više voća i povrća umjesto čokolade i kolača, piše The Sun.

Osim što je u puno boljoj kondiciji, izgubila je i 13 kilograma te nosi veličinu 24.

“Suočavanje sa strahovima u teretani učinilo je čuda za moje samopouzdanje”, priznaje te dodaje kako je već devet mjeseci u sretnoj ljubavnoj vezi te da je partner podržava u promjenama životnih navika.

“Ruke su mi i dalje mlohave, a moje lice postane crveno kad vježbam, ali sada znam da se ne moram sramiti što sam najveća djevojka u teretani”, zaključila je.

View this post on Instagram

She can be cute sometimes

A post shared by Polly Jean Harrison (@ohpollyjean) on

IZVOR: INDEX.HR