Ova boja apsolutno će dominirati trendovima interijera u 2024.

Pomalo neočekivano

by | 8 siječnja, 2024
smeđa boja trendovi interijeri

Smeđa boja je topla, prirodna nijansa koja može dodati udobnost, eleganciju i toplinu vašem domu, a u 2024. bit će pravi veliki hit u uređenju interijera.

Kad je riječ o izboru boja za 2024., sve je u zemljanim tonovima inspiriranim prirodom. Zato, ako planirate renovaciju svog doma razmislite o toplim neutralnim nijansama kao što su tamnosmeđa, boja gljiva i prašnjavo ružičasta, kao i o hrabrijim nijansama uključujući boju patlidžana, maslinasto zelenu i čokoladno smeđu.

Iako vam se možda to sada na prvu ne čini tako, ali smeđa će definitivno ovladati cijelom 2024. Odajući stil 70-ih, retro mahagonij smeđa zapravo je svestranija nego što to mislite.

Korištenje ove boje u uređenju interijera pruža različite mogućnosti za stvaranje ugodnog i sofisticiranog prostora.

Smeđa može poslužiti kao odličan izbor za dominantnu boju zidova, a neutralna smeđa nijansa može stvoriti toplu pozadinu koja se dobro uklapa s različitim stilovima namještaja i dekoracija.

Uz to, smeđa se sjajno kombinira s raznim neutralnim nijansama poput bijele, sive, kreme ili bež. Ova kombinacija stvara elegantan i uravnotežen izgled prostora.

Kako biste stvorili sklad dodajte smeđe detalje u svoj prostor – to mogu biti smeđi jastuci, tepisi, zavjese ili dekorativni predmeti. Ove male akcente možete lako zamijeniti ili promijeniti prema sezoni ili promjeni raspoloženja.

Smeđa se posebno dobro kombinira s drvenim namještajem. Drvo dodaje toplinu prostoru, a smeđa boja doprinosi stvaranju prirodne i ugledne atmosfere. A ako želite dodati dinamiku prostoru, kombinirajte smeđu boju sa žarkim bojama poput crvene, narančaste ili žute jer ovi kontrasti mogu stvoriti energičan prostor s karakterom.

smeđa boja trendovi interijeri

 

smeđa boja trendovi interijeri

U spavaćoj sobi ova boja može stvoriti opuštajući ambijent. Razmotrite korištenje smeđe za posteljinu, deke ili zavjese kako biste stvorili topli i ugodan kutak za odmor.

Unesite svježinu u prostor dodajući zelene biljke. Ne moramo ni naglašavati da se zelena boja savršeno slaže sa smeđom te stvara prirodan i harmoničan izgled.

Smeđa je topla neutralna boja koja interijerima daje zemljano bogatstvo. Duboko čokoladno smeđi zidovi pobudit će osjećaj luksuzne sofisticiranosti u vašoj spavaćoj sobi ili blagovaonici. Također možete upariti smeđu s ružičastom ili plavom bojom u dječjoj sobi kako biste stvorili svjetliji i svjetliji dojam.”, rekao je Daleet Spector, osnivač kalifornijskog dizajnerskog studija Daleet Spector Design.

smeđa boja trendovi interijeri

 

smeđa boja trendovi interijeri

Pročitajte: Business talk: S Renatom Jonjić o dizajnu interijera kao potrebi današnjice 

Foto: Pexels, Artjafara iStock/Getty Images Plus via Getty Images