Ova krema rješenje je za hidrirana i bezbrižno glatka stopala

by | 22 svibnja, 2023
njega stopala

Naša stopala trče, skaču, vježbaju s nama i nose nas kroz život. Stoga nikako ne bismo smjeli zanemariti njihovu svakodnevnu njegu. Stopala su često u neprikladnoj obući – zimi ih pritišću čizme, ljeti su izložena u sandalama i otvorenoj obući. Zato ne čudi da koža, osobito na petama, postaje tvrda, nastaju žuljevi i zadebljanja na koži koja s vremenom počnu boljeti. U životu ćemo na stopalima proći oko 160 000 kilometara – zar ona ne zaslužuju malo njege?

Zdrava stopala su lijepa stopala

Zadebljanje kože dio je normalne zaštite kože od trljanja, pritiska i drugih vrsta lokalne iritacije. Vanjski sloj kože, epiderma, reagira nakupljanjem i formira zadebljanja. Ovo područje zadebljane kože naziva se callus, a najčešće pogađa pete. To stanje može se pogoršati i u konačnici koža može puknuti. Tada callus postaje problem jer ograničava kretanje i uzrokuje bolove. Tanka je granica između kozmetičkog problema i prepreke koja se može pojaviti čim koža na petama ispuca.

Kontinuirana i redovita njega, kao i omekšanje pogođenog područja proizvodima s aktivnim sastojcima poput ureje pomoći će pri sprječavanju nastanka zadebljane kože i uklanjanju ovog stanja s vremenom.

njega stopala

Važno – rutina njege stopala

Za održavanje stopala zdravima i njegovanima potrebno je razmišljati i o ostalim čimbenicima koji se mogu uklopiti u rutinu njege stopala:

  1. Redovito uklanjanje zadebljanja, a zatim njegovanje područja hidratantnom kremom.
  2. Kupka za stopala koja omekšava zadebljanu kožu pa je lakše odstraniti višak. Nakon kupke, namazati stopala hidratantnom kremom da se spriječi isušivanje kože.
  3. Koristiti masku za stopala prije odlaska u krevet – nanijeti bogati sloj hidratantne kreme za stopala, navući čarape od prirodnih tkanina i pustiti da se krema upije preko noći.
  4. Izbjegavati neudobnu obuću jer ona može prouzročiti niz problema – od boli u nogama do oštećenja živaca u stopalu i žuljeva.
  5. Hodati bosi – to je idealna vježba za stopala. Tako se jačaju mišići, tetive i zglobovi te se ujedno i masiraju stopala.
  6. Sport i vježbanje – idealni su jer jačaju mišiće i tetive te pokretljivost noge i potiču ergonomske pokrete.

njega stopala

Stopala s godinama prirodno gube vlažnost i postaju osjetljivija pa im je potrebno pružiti dodatnu hidraciju. Kako bi stopala ostala hidrirana i glatka, svakodnevno je potrebno koristiti kremu za stopala, poput Intenzivne kreme protiv zadebljane kože s 20 % ureje. Ona sadrži prirodnu i visokoučinkovitu, hidratantnu ureju koja pruža dugotrajnu i intenzivnu hidraciju, a također sadrži i aquaporin tehnologiju te time pomaže u regeneraciji suhe, grube i zadebljane kože. Hansaplast linija protiv zadebljane kože prikladna je i za njegu stopala dijabetičara.

Bezbrižno ljeto uz Hansaplast liniju njege stopala

Ako se zadebljana koža ne tretira, a pritisak na određeno područje se nastavi, zadebljanje se može pretvoriti u kurje oko. Hansaplast Flaster protiv kurjih očiju omekšava kurje oči zahvaljujući aktivnom sastojku – salicilnoj kiselini.

U ljetnim se mjesecima javlja i problem održavanja svježine stopala. Hansaplast Silver Active dezodorans za stopala visoko je učinkovit antiperspirant koji će vas pouzdano štititi od neugodnog mirisa i znojenja do 48 sati.

Godišnje odmore često provedemo u aktivnostima koje zahtijevaju više šetnje i hodanja. Nerijetko se pojave i neugodni žuljevi, koji mogu pokvariti ljetovanje. Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva trenutno ublažava bol, pomaže u brzom zaliječenju te štititi od prljavštine i bakterija.

Foto: PR