


Sastojci:
- 200 g majoneze
- 2 dl vrhnja
- 1 žličica senfa
- 50 g kikirikija
- 5 kiselih krastavaca
- 50 g sjemenki suncokreta
- 3 srednja krumpira
- 1/2 limuna
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezati na šnicle, začiniti po želji i popeći na vrućem ulju da porumeni. Potom ga izvaditi iz masnoće pa ostaviti hladiti, i zatim narezati na kockice.
2. Poriluk i kisele krastavce narezati na kockice.
3. Krumpir skuhati neoguljen. Pričekati da se ohladi pa ga oguliti i naribati na krupno.
4. U većoj posudi pomiješati piletinu, poriluk, kisele krastavce, krumpir, krupno sjeckani kikiriki i sjemenke suncokreta.
5. Posebno umutiti majonezu, vrhnje, senf, sok od pola limuna i začine po želji. Pripremljeni umak preliti preko usitnjenih sastojaka i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana



