Imamo trik kako da šminka “preživi” ljetnu vrućinu

by | 10 lipnja, 2021

Vjerujemo da smo se svi barem jednom u životu susreli sa situacijom u kojoj se preznojavamo na vrući ljetni dan i osjećamo kako nam se šminka topi s lica.

Imamo sreće ako se topi ravnomjerno, no zapravo su vrlo česti slučajevi u kojima će se na najmasnijim dijelovima lica – šminka prva otopiti i ostat će nam flekice. Iako ne možemo potpuno spriječiti situaciju u kojoj vam lice usred ljetnog dana ne bude pokazivalo znakove vrućine, ali možemo barem uvelike iskontrolirati situaciju dobrom pripremom kože i izbjegavanjem preteških proizvoda.

Obavezno u svoju skincare rutinu uvedite oil-free proizvode kako vam ne bi napravili dodatni problem. Bez brige, i bez ulja u proizvodima možete dobiti odličnu hidrataciju koja će ući u kožu, a neće ostati na njoj. Primer i proizvodi za setiranje lica su vam u ovom slučaju najbolji prijatelji, naravno uz papiriće za upijanje masnoće s lica koji neće ukloniti šminku. Nakon što ste nanijeli primer, setirajte ga laganim transparentnim puderom, pa tek onda nanesite podlogu i lagani sloj pudera za fiksiranje u prahu ili kamenu, obavezno na T-zonu i ispod očiju. Naša je preporuka da izbjegavate teške pudere za vrijeme ljetnih dana i okrenete se toniranim kremama, BB ili CC kremama i puderima koji imaju lagano prekrivanje.

Osim toga, jedan od provjerenih trikova je i da koristite različite formule proizvoda. Primjerice, prilikom popunjavanja obrva započnite s proizvodom u prahu, zatim olovkom te završite sve gelom za fiksiranje. Ako želite pojačati intenzitet neke boje, nanesite prvo kremasti proizvod i na to puder u prahu ili kamenu. Na taj će način vaša šminka biti neprobojna.

Foto: Pexels