Imamo li zapravo ikakve koristi od termalnih vodica za lice?

Termalne vodice za lice - isplati li se na njih trošiti novac?

by | 24 lipnja, 2021
termalna voda

Tijekom ljetnih mjeseci, kad nam treba najviše hidratacije, zapravo najčešće i posežemo za termalnim vodicama za lice jer nas jednostavno rashlade i smanje osjećaj neugode koji imamo.

Iako već i ptice na grani znaju da je osnova njege svake kože hidratacija, često nemamo osjećaj kao da nam termalna vodica hidratizira lice kao što to rade određene kreme i serumi, nego je gledamo više kao sredstvo za rashlađivanje. No zapravo, istina je potpuno drukčija. Termalna voda još se od antičkih vremena koristi u liječenju kožnih bolesti, reakcija, dermatitisa, psorijaze, upala i oštećenja na koži. Upravo zbog brojnih minerala koje sadrži, pretežito cink i kalcij, njen je blagotvorni učinak za kožu dobro poznat i stručnjacima.

Osim hidratacije, termalna voda ima još nekoliko funkcija – umirenje, hranjenje i omekšavanje. U njezi kože mogu poslužiti kao tonik jer će uravnotežiti pH vrijednost kože, a izvrsne su i za završetak make-up rutine jer djeluju kao fiksator šminke. Sad nakon što ste naučili kakve sve beneficije ima, donosimo vam i prijedlog one za kojom mi najčešće posežemo.

Foto: Ridofranz/iStock via Getty Images Plus