Obožavamo nove Ileana Makri X Sheriff&Cherry naočale!

by | 25 ožujka, 2015

U Parizu je prije nekoliko dana predstavljena najnovija ekskluzivna modna suradnja nastala kao rezultat kreativne sinergije Maura Massarotta i njegovog globalno poznatog brenda sunčanih naočala Sheriff & Cherry i slavne grčke dizajnerice i draguljarke Ileane Maki. Kao rezultat spomenute suradnje predstavljeni su luksuzni modeli sunčanih naočala i monokla Sheriff&Cherry koji su u ovom ‘izdanju’ ukrašeni draguljima, dragim kamenjem i plemenitim metalima.

 

Razgovor o suradnji čiji je rezultat predstavljen u Parizu započeo je prošlog ljeta. Naime, tada je slavna Ileana Makri bila domaćin dizajneru Mauro Massarottu, prijatelju njezine kćeri Amalie, u svom domu u Ateni. Nakon tog prvog susreta, mnoge noći Ileana i Massarotto proveli su razmjenjujući ideje i još jednom su oboje, bez oklijevanja, počeli širiti svoja kreativna krila. “Susret s Maurom bio je katalizator. Njegova neograničena inspiracija, veselje i velika kreativnost su zarazni. Odlučili smo napraviti zajedničku kolekciju sunčanih naočala i modnih dodataka poput monokla koji bi postali istinski kolekcionarski predmeti. Kada dvoje kreativnih ljudi nisu neprijateljski nastrojeni i kada su u stanju komunicirati sa zajedničkom ambicijom njegujući međusobnu maštu, događaju se velike stvari poput ove”, opisala je suradnju i njezin proces slavna Ileana Makri prilikom premijernog predstavljanja kolekcije.

 

Lijepo isprepletana odvažnost i estetska filozofija ovo dvoje umjetnika dovela je do stvaranja jedinstvenih Sheriff&Cherry modela. Oči, sigurnosne igle, vijci i ostali zaštitni znaci Ileananih draguljarskih zbirki proizvedeni od 18k zlata, dijamanata i dragog kamenja diskretno se u ovoj modnoj priči stapaju s Massarottovim klasičnim pop dizajnom utjelovljenih u njegovim Sheriff&Cherry naočalama i dovode do izrade originalnih i u ovom slučaju kolekcionarskih modnih predmeta.

Kolekcija sunčanih naočala i monokala Ileana Makri X Sheriff&Cherry bit će dostupna od svibnja na ekskluzivnim prodajim mjestima poput Barneysa u NY, Restira u Tokyu ili slavnog Brownsa u Londonu.

Uz predstavljnu suradnju Massarotto i njegov Sheriff&Cherry tim ovih dana aktivno rade i na otvorenju svog prvog službenog showrooma u Zagrebu koji će biti neobična kombinacija galerije i online trgovine.