Kako je bilo na 3. Hummus Festu u Koprivnici?

by | 28 svibnja, 2024
sana delikatese

Hummus Fest u Koprivnici iz godine u godinu sve je bogatiji i zanimljiviji. Dan za druženje, zabavu, sport i prije svega uživanje u jelima s hummusom uz druge Sana delicije razveselio je sve prisutne. Hummus fest organiziran je po treći put u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hummusa, popularnog namaza od slanutka i sezama o kojem zapisi postoje već 2 000 godina i koji je prije deset godina u Hrvatskoj predstavila koprivnička tvrtka Sana delikatese.

Uz najfinije hummus zalogaje, brojni posjetitelji uživali su u Gradskom Parku u bogatom edukativno-sportskom sadržaju za cijelu obitelj. Posebnu pozornost privlačio je bogati Sana piknik. Puno pozitivne energije, dragih ljudi te fina i zdrava hrana obilježili su piknik koji je sa Sanom pripremala plant-based chef Ivana Rukavina sa svojim timom inspirirana upravo hummusom. Na piknik stolu tako su se našle kreativno servirane različite vrste hummusa od klasičnog blagog, pikantnog pa do onog s bučinim sjemenkama koji spaja tradicionalni okus bučine sjemenke dobro poznat u Podravini te popularnog hummusa. Posebnu pozornost plijenio je i novi Sana falafel u kombinaciji s hummusom, razni biljni i proteinski sirevi, guacamole, deserti od kestena, čips od jabuke i mnoge druge zanimljive kreacije. Dobro je poznato da je hrana poveznica svih druženja pa je piknik na travi okupio brojne prijatelje Sane, influencere i suradnike koji su uživali u stolu prepunom delicijama.

sana delikatese

Osim ukusne hrane, Hummus Fest bio je bogat i drugim sportskim i edukativnim sadržajima. Direktorica Silvija Repić podijelila je s nama zašto je hummus namaz toliko popularan, što Sana hummus čini zdravim i nutritivno vrijednim te kako ga najbolje uvrstiti u svoju prehranu. Influencerica Vinka Tresić (@vinka_veg) pokazala nam je na mini radionici kako u samo nekoliko minuta pripremiti primamljive plate s hummusom za svoje goste. Najmlađi posjetitelji uživali su u radionici Zdrave prehrane i pripremali svoje sendviče s hummusom, a odrasli dobili i inspiraciju za neke nove recepte. Bilo je pravo zadovoljstvo vidjeti nasmijana dječja lica koja su, osim u finim zalogajima, uživala u različitim tradicionalnim igrama koje je za njih organiziralo Društvo Naša djeca. Oni pak s najviše znanja o hummusu osvojili su i bogate nagrade.

Za sve ljubitelje zdravog načina života Sportski centar Cerine u Budi fit Zoni pobrinuo se da se svatko osjeća fit kroz različite programe i oblike vježbanja pod vedrim nebom koprivničkog Gradskog parka. Najbrojniji posjetitelji Budi fit zone bili su mališani za koje je osmišljen dječji poligon s raznim rekvizitima jer znamo da je već od malih nogu važno usvajati zdrave navike.

Organizatori događanja su Sana delikatese, Komunalac, Gradski bazeni Cerine i Društvo naša djeca, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice.

Veseli nas što je i Koprivnica ucrtana na svjetskoj karti obožavatelja hummusa te jedva čekamo nove gastronomske kreacije s hummusom, kao i druženje dogodine!

Foto: PR