HRVATICA Petra Hajduk u novom plesnom spotu Zayna i Sije za pjesmu “Dusk Till Dawn”

by | 21 rujna, 2017

Zagrebačka plesačica s londonskom adresom, Petra Hajduk, u svoj bogati plesni CV uvrstila je još dva velika imena.

Petra, koja je već nastupala uz Robbieja Williamsa, Cheryl Cole, Lady Gagu, Adama Lamberta, grupu Franz Ferdinand i mnoge druge, zvijezda je plesnog videa za pjesmu “Dusk Till Dawn” britanske pop senzacije Zayna Malika, bivšeg člana grupe “One Direction” i slavne američke glazbenice Sije.

U posljednje vrijeme, sve više glazbenika, uz uobičajene spotove izbacuje i plesnu verziju na platformi DanceOn, a kako doznajemo iz prve ruke, na ideju o spotu s plesačima došla je Zaynova koreografkinja. Video u kojem Petra uz još jednog muškog plesača pleše na pjesmu “Dusk Till Dawn” službeni je plesni video za novi hit dvaju glazbenika.

Misteriozan celebrity projekt

“Za video nije bilo audicije, plesna agencija mi je samo javila da me želi angažirati jedan poznati izvođač. Nakon toga su mi poslali dokument na potpis, čijim sam potpisivanjem obećala da ću projekt držati u tajnosti te mi tek onda otkrili detalje. Nisam znala o kome se radi sve dok nisam došla na probu i čula pjesmu”, govori za 100posto BubblePetra Hajduk.

Zašto baš ona?

“Koreografkinja mi je rekla da me na temelju snimaka htjela angažirati za jedan prijašnji projekt, koji je, nažalost, propao pa me se odmah sjetila i pozvala me da snimim ovaj spot.”

Naporne probe za izazovnu koreografiju

Koreografija suvremenog plesa koju Petra i plesač Jac Coxall izvode i spotu iznimno je zahtjevna, a mjesta greškama nije bilo. Probe su bile kratke i jako naporne.

“Imali smo samo dvije probe, tako da je bilo jako naporno, pogotovo zato što pjesma traje čak pet minuta. Radi se o duetu koji je fizički dosta zahtjevan i istovremeno izrazito emocionalan”, govori plesačica koja se već više puta okušala i u glumi.

Uz brojne reklame, odigrala je i manju ulogu u filmu Rickyja Gervaisa “David Brent: Life on the Road” te se pojavila u jednoj epizodi serije “Episodes” Matta LeBlanca.

Plesni spotovi sve su popularniji

“Koreografkinja koja radi za Zayna rekla nam je kako je ona došla na ideju za plesni video, koje u posljednje vrijeme snimaju brojni slavni izvođači. Mislim da je to odlična ideja jer takvi spotovi ljudima znaju biti vizualno zanimljiviji.”

“Spot je snimljen u staroj tvornici pretvorenoj u dom. Žena koja tamo živi je stilistica, a svoj dom često iznajmljuje za razna snimanja. Prostor je doista predivan i uređen poput spavaće sobe, a i pod je za nas plesače bio iznimno dobar”.

Jednostavan koncept otvorenog kraja

“Koncept videa vrlo je jednostavan, u što ćete se moći uvjeriti i sami, a kako biste shvatili priču, možete uključiti svoju maštu. Gledatelj zapravo gleda mladi par, no ne zna jesmo li plesač i ja u vezi, nalazimo li se u tajnosti s drugim ljudima ili iza koreografije stoji neka druga priča. Htjeli smo dočarati to da je riječ o strastvenoj vezi, nadam se da će to i gledatelji osjetiti.”

https://www.instagram.com/p/BLtA5phB9v1/

IZVOR: 100POSTO.HR/BUBBLE