Hrskavi krumpir s parmezanom: Morate isprobati ovaj jednostavan TikTok recept

by | 23 travnja, 2023
hrskavi krumpir s parmezanom

Krumpir s parmezanom već duže vremena jako je popularan na društvenim mrežama, a, naravno, sâm recept dolazi s TikToka!

Nije čudo da volimo recepte koje tamo pronađemo jer su izrazito jednostavni, pristupačni i laki za napraviti. I upravo je to razlog zašto ih volimo isprobavati, a moramo i priznati da većina njih ispadne jako dobro, pa su zato uvijek naš izbor. Ovaj put donosimo recept za krumpir s parmezanom! Postupak je skroz lagan, a svi koji su ga isprobavali kažu da je konačna verzija baš savršena – i prefina.

Najbolji izbor za ovaj recept je mladi krumpir koji ćete narezati na pola nakon što ga operete i osušite. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. U jednoj zdjeli promiješajte zajedno otopljeni maslac krumpir, začine (sol, papar, peršin, češnjak – po želji) i parmezan. Kada ste sve to lijepo spojili i povezali, stavite na lim za pečenje (na koji također ako želite možete staviti parmezan na donji dio i tek tada krumpire) i u pećnicu na 220 °C te pecite oko 30 minuta.

Postoje još verzije u kojima se mogu staviti samo začinjeni krumpiri na lim, zaliti uljem i posipati parmezan. A možete i, primjerice, umočiti svaku krišku krumpira u smjesu koju izradite (začini, maslac i parmezan) te tako stavljati na lim.

Mi ovaj recept definitivno stavljamo na listu za probati što prije, a sudeći prema društvenim mrežama – svatko tko ga je isprobao – jednostavno je oduševljen!

Pročitajte: Sedam vrsta povrća s visokim udjelom proteina koje možete uvrstiti u prehranu 

@thegoldenbalance

Parmesan Crusted Potatoes 😈 #thegoldenbalance

♬ Puff – Hany Beats

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristina Vänni (@kristinavanni)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabrielle (@plantbaseddgab)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foodie Family (@foodie_family_90)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shira’s bites! (@shirasbites)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pascale Weeks, Paris (@pascale_weeks)

Foto: Instagram, @amerryrecipe