Hranjive maske za lice od jednog sastojka koji imate doma

by | 29 rujna, 2020

Svi mi volimo otići u salone za njegu i uljepšavanje te se prepustiti u ruke profesionalaca. No ponekad, kad je njega iznimno potrebna, nije moguće otići na tretman.

Ponekad je razlog manjak vremena, a nekad novca. No bez obzira na razloge, morate znati da postoje i potpuno besplatne maske za lice kojima možete nahraniti kožu iz udobnosti vašeg doma.

Zobena kaša

Zob je bogata beta-glukanom, lipidima, vitaminima A, B i C te bjelančevinama te štiti, njeguje i regenerira kožu. Isto tako, ublažava svrbež i crvenilo te simptome urtikarije, ekcema, kontaktnih alergija, opeklina od sunca te reakcije kože nakon tretmana kemijskim pilinzima. Za masku od zobi trebat će vam još samo voda kako biste napravili pastu kojom ćete prekriti lice. Pastu ostavite da djeluje deset minuta i isperite vodom.

Jogurt

Grčki jogurt učinit će vašu kožu lica mekšom i čišćom. Jogurt je prepun probiotika koji su odlični za vašu kožu te će nahraniti mikrobiome na vašem licu. Mliječna kiselina, kojom jogurt obiluje, nježno će skinuti nečistoće i odumrle stanice s lica. Jogurt na licu držite 10 minuta te ga isperite vodom.

Avokado

Avokado je namirnica koja se nalazi na popisu zdrave hrane mnogih kućanstava već godinama. No osim u obrocima, avokado možete koristiti i za hranjenje kože lica. Antioskidansi, aminokiseline i drugi nutrijenti iz avokada pomoći će kod njege, hranjenja i umirivanja kože. Sve što trebate napraviti je izvući meso avokada i premazati ga po licu, ostaviti da djeluje 10 minuta te isprati mlakom vodom.

Foto: Kimia Zarifi/Unsplash