Hrani li ulje za tijelo kožu više od losiona?

Ulje ili losion za tijelo - što bi trebao biti vaš izbor?

by | 16 srpnja, 2021
ulje za tijelo

Iako nam logika možda nekako nalaže da su ulja hidratantnija od losiona za tijelo zbog svoje masne teksture, uopće ne mora biti tako. Bez brige, još uvijek možete zadržati oba proizvoda i koristiti ih u različitim prilikama.

I ulja za tijelo i losioni za tijelo su oboje namijenjeni hidrataciji kože, no u čemu je zapravo razlika? Ulja za tijelo pomažu koži vratiti vlagu i djeluje kao hrana za vaše tijelo. Losioni, u drugu ruku imaju vodenu bazu i tretiraju određene probleme na koži te zaglađuju njezinu teksturu.

Beneficiji ulja za tijelo

Ulje regulira produkciju sebuma
Ulja su poznata po svojoj funkciji apsorbiranja budući da su mnoga zapravo na bazi avokada, jojobe, badema i oponašaju prirodne lipide koje pronalazite u koži, što je odlično iz nekoliko razloga. Prije svega, sličnost strukture pomaže obnoviti kožnu barijeru koja je odgovorna za produkciju ulja.

Poboljšava kožnu barijeru
Istraživanja pokazuju da kada se ulja apsorbiraju u kožu, prvi slojevi kože se ponašaju kao da je to ulje dio kože i sve zajedno rezultira obnovljenom i hidratiziranom kožom.

Ulje je čišće
Većina ulja za tijelo na tržištu sadrže manje upitnih sastojaka i aditiva od losiona, no uvijek na proizvodu možete pročitati sastav pa vidjeti pojedinačno.

Beneficiji losiona za tijelo

Odlični su za suhu kožu
Ako pričamo o hidrataciji, losioni su miks ulja i vode te obično bolje funkcioniraju na suhoj koži. Upravo zato što su djelomično na bazi vode, obično bolje ulaze u kožu i stavljaju u prvi plan sastojke koji će održavati kožu hidratiziranom

Losioni obično sadrže sastojke koji su dugoročno bolji za kožu
Posebno ako sadrže ceramide ili hijaluronsku kiselinu, potencirat će produkciju vode u tijelu, pa uvijek potražite proizvode s ovim sastojcima.

Prolongiraju trajnost vaših proizvoda za samotamnjenje
Ako ste ikad koristili proizvode za samotamnjenje, znate da ono zahtjeva hidratiziranu kožu koja produžuje trajanje proizvoda i preplanulosti.

Da zaključimo, zapravo sve ovisi o osobnim preferencijama i vremenu kada koristite određeni proizvod, pa možemo zaključiti da je dobro imati oba u svom kozmetičkom ormariću.

Foto: Bogdan Kurylo/Istock via GettyImages