Hrana za određeni tip raspoloženja

by | 7 siječnja, 2014

Jeste li znali da postoji hrana za poboljšanje lošeg raspoloženja? Evo koja je hrana najbolja za određeni tip raspoloženja.

1. Kada ste pod stresom

Hrana broj jedan koja popravlja raspoloženje je, naravno, čokolada. Stručnjaci tvrde da čokolada, posebno ona crna, umanjuje hormone stresa.

2. Kada ste usporeni

Osjećate se demotivirano i letargično? Prije nego što posegnete za šalicom kave, napravite sebi salatu od špinata. Ona je puna folne kiseline koja će pomoći vašem tijelu da uspostavi ravnotežu i odmah će vas razbuditi. Ukoliko ne volite špinat, žitarice, grah, grašak i gljive su također dobri izvori folne kiseline.

3. Kada ste ljutiti

Ukoliko ste razljućeni, skuhajte sebi zeleni čaj. On će vas odmah umiriti i pomoći vam da se usredotočite.

4. Kada ste razdražljivi

Razdražljivost je siguran znak da je vašem tijelu neophodno gorivo u obliku odgovarajuće kombinacije hrane. Jabuka s kikiriki maslacem je sjajan izbor.

5. Kada ste tužni

Manjak vitamina D stvara osjećaj tuge jer ne proizvodimo dovoljno serotonina. Jedite žitarice s mlijekom i vrlo brzo ćete se osjećati sretnije, jer će se povećati količina vitamina D u vašem tijelu.

6. Kada ste nervozni

U trenucima nervoze je najbolje jesti losos. Omega-3 masne kiseline sprječavaju i liječe anksioznost, a također smanjuju bijes i razdražljivost.

7. Kada ste u PMS-u

Žudnja za određenim namirnicama je potpuno normalna u danima pred menstruaciju, jer vaše tijelo želi povećati razinu serotonina. Jaja, žitarice i puretina pomoći će vam da zaboravite na menstrualne bolove i loše raspoloženje.

Izvor: superzena.rs