Ho’oponopono

by | 22 kolovoza, 2020

Ovaj sažet, ali vrlo moćan vodič daje kratak pregled filozofije i prakse drevnog havajskog rituala opraštanja i nudi metode kojima se odmah mogu postići pozitivni učinci u svakodnevnom životu. Istražujući koncept prema kojem smo svi duboko povezani – usprkos našem osjećaju singularnosti i odvojenosti – autor izdvaja četiri načela prakticiranjem kojih možemo postići mir s drugima i sa samima sobom. Ta se načela reflektiraju u ove četiri rečenice: Žao mi je. Molim te, oprosti mi. Volim te. Hvala ti.

Uz praktične i kratke vježbe, ova jednostavna metoda u četiri koraka potiče nas da se usredotočimo na sukobe u sebi samima i one u odnosima s drugima te iscijelimo prošlost. Na taj način nezdrave i mučne situaci je iz prošlosti pretvaramo u iskustva iz kojih smo mnogo naučili. Završna poglavlja knjige posvećena su pitanjima ljubavi, zdravlja, karijere i našeg odnosa prema prirodi.

Ho’oponopono je usredotočen na praksu pa već uz čitanje ove knjige možemo početi rasplitati gordijski čvoru svojem srcu te se pripremati za preoblikovanje svoga svijeta.

Možda ste već čuli za ove četiri ‘čudotvorne rečenice’: ‘Žao mi. Molim te, oprosti mi. Volim te. Hvala ti.’ Njihovo korištenje u praksi naziva se ho’oponopono, a taj havajski ritual datira iz davnih vremena. Ova inspirativna malena knjiga govori o povijesti te iscjeljujuće metode i pokazuje kako se njome možemo koristiti u različitim životnim situacijama te promijeniti svoj život nabolje. Ta metoda je vrlo jednostavna, zapravo toliko jednostavna da biste je zbog toga mogli odbaciti. No, nemojte napraviti tu pogrešku. Pročitajte ovu knjižicu, dajte priliku ovoj metodi i uvjerite se kako će se to manifestirati u vašem životu.”