Hoće li frosting – novi trend bojenja kose, zamijeniti balayage?

Hladni tonovi na tamnu podlogu

by | 8 veljače, 2022

Bilo je za predvidjeti da će saloni biti puni od početka godine. Iako je pandemija još uvijek u tijeku, počeli smo učiti živjeti s njom i nastaviti živote brinući se o sebi.

Već godinama, jedan od najpopularnijih tretmana bojenja kose u salonima je balayage, koji se pokazao kao jedna od najpraktičnijih i najdugotrajnijih tehnika uz koju ne morate svaki mjesec obnavljati boju. No, u posljednjih nekoliko mjeseci sve se više priča o hair frostingu, tehnici koja se sastoji od izbjeljivanja pojedinih pramenova kose hladnom nijansom plave od korijena do vrhova, dok su susjedne tamnije pramenove ostavlja netaknutima.

Ova nova tehnika stvara multidimenzionalni finiš u kojem se postoji kontrast svijetlih i tamnih vlasi, što daje efekt “soli i papra”. Ovi posvijetljeni pramenovi padaju, vrlo nježno među tamnije slojeve kose i djeluje baš kao da se mraz nakuplja na drveću – tako je došlo i do naziva. Savršen primjer te tehnike su nam Hailey Bieber o čijoj smo promjeni frizure pričali nedavno, te Halle Berry. Većim dijelom brineta, no još uvijek s nekoliko sitnih izbjeljenih pramenova koji joj okružuju i na neki način konturiraju lice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Koja je razlika između tradicionalnih pramenova, balayagea i frostinga?

Balayge je trend koji živi već desetljeće i radi se s folijama i toplijom glazurom koja posvijetljuje većinu kose jer se radi na većim pramenovima, dok frosting ne uključuje bojenje svakog pramena kose istom bojom, pa glazura daje prigušeniji i suptilniji učinak jer se radi na tankim pramenovima u hladno plavim tonovima kako bi se postigao bolji kontrast. Također, frosting je lakše za održavati jer se stapa s vašom prirodnom kosom i stvara slojeve boja koji nikad ne izgledaju previše.

Ako se odlučite na ovu frizuru i ne znate kako ćete je objasniti svom frizeru, bez brige – samo im pokažite fotografiju Hailey Bieber i naznačite da želite isključivo hladne tonove na vašu tamnu bazu.

Foto: Amy Sussman via Getty Image