HANSAPLAST STRUČNJAK za njegu stopala

by | 31 svibnja, 2019

Proljeće je već naveliko pokucalo na vrata, što znači da smo iz teških cipela i debelih čarapa uskočili u tenisice i laganiju obuću. Kako su tijekom zime stopala većinu vremena bila zarobljena u čarapa i cipelama, može doći do dodatnog znojenja i razvoja neugodnog mirisa.

Stopala imaju više znojnih žlijezda od ostalih dijelova tijela (oko 500 po centimetru kvadratnom), što utječe na pojačano znojenje. Znoj kao takav nema miris, ali u zatvorenoj cipeli i čarapi stvara se topla i vlažna sredina koja čini savršene uvjete za razvoj mikroorganizama koji uzrokuju neugodan miris.

Kako upravo na stopalima kroz život provodimo najviše vremena, ona zaslužuju biti njegovana i lijepa. Uz Hansaplast stručnjaka za stopala, odsad možete uživati u svježini stopala tijekom cijele godine bez neugodnih mirisa i znojenja.

Hansaplast Silver Active – 48 sati zaštite od neugodnih mirisa

Hansaplast Silver Active sprej za stopala pruža pouzdanu zaštitu od neugodnih mirisa i znojenja do 48 sati te pritom osvježava stopala. Visokoučinkovit anti-perspirant sadrži ione srebra koji svojim široko antibakterijskim djelovanjem smanjuju broj bakterija koje su glavni uzročnik neželjenih mirisa. Uz uklanjanje neugodnih mirisa djeluje i na sprječavanje formiranja atletskog stopala; česte gljivične infekcije.

Savjeti stručnjaka za zdrava i njegovana stopala

Relativno je jednostavno kontrolirati većinu slučajeva neugodnog mirisa stopala. Evo nekoliko jednostavnih savjeta uz koje će vaša stopala biti njegovana, zdrava i mirisna:

 • Održavajte stopala čistima. Stopalima priuštite kupku s mlakom vodom, umjesto brzinskog pranja tijekom tuširanja. Koristite antibakterijski sapun ili preparate za pranje stopala na biljnoj bazi ako se vaša stopala prekomjerno znoje te ih osušite mekim ručnikom, a posebnu pažnju posvetite područjima između prstiju.
 • Dnevno nanosite hidratantnu kremu, poput Hansaplast masti za obnavljanje kože koja će odmah nahraniti kožu i potaknuti obnavljanje. Kod izrazito suhih stopala koristite Hansaplast intenzivnu kremu s 20 % ureje protiv zadebljane kože.
 • Jednom ili dva puta dnevno promijenite čarape. Kupujte čarape od prirodnih materijala, pamuka ili vune, kako bi vaša stopala mogla disati. Perite ih na visokim temperaturama kako biste održali higijenu. Nosite li tenisice i vježbate, posebne čarape osmišljene za sportaše mogu smanjiti znojenje i neugodne mirise.
 • Birajte cipele koje su udobne i nisu preuske. Mijenjajte cipele s vremena na vrijeme; izbjegavajte nositi vlažne ili znojne cipele na čista i svježa stopala.
 • Svakodnevno koristite dezodorans koji je nježan prema koži stopala, poput Hansaplast Fresh Active dezodoransa za stopala, ili anti-perspirant poput Hansaplast Silver Active spreja. Tako ćete u svakom trenutku bez brige moći skinuti cipele i uživati u svježini!

Hansaplast duo za zdrava stopala bez neugodnih mirisa

Hansaplast Silver Active sprej za stopala

 • Silver active tehnologija: antibakterijsko djelovanje iona srebra
 • Štiti od znojenja i neugodnih mirisa te sprečava nastanak atletskog stopala
 • Izvrsna podnošljivost na koži, bez alkohola, 48-satna zaštita

Hansaplast Fresh Active sprej za stopala

 • Mirisom limuna i bergamota štiti od neugodnih mirisa 24 sata
 • Osvježava i hladi umorna i stresu izložena stopala
 • Sprječava nastanak atletskoga stopala

Tagovi: