Femicid, hustle kultura, toksična muškost: novi “Priručnik za preživljavanje” Grofa Darkule otvara teme o kojima ne smijemo šutjeti

by | 16 listopada, 2023

U prodaji je 2. (nadopunjeno) izdanje “Priručnika za preživljavanje” Grofa Darkule!

U maniri prvog “Priručnika”, bez uvijanja, srama i cenzure, dvoje anonimnih autora, kroz sedam novih autobiografskih priča, iznova je progovorilo o svojim najintimnijim životnim iskustvima skrećući time pažnju na goruće probleme našeg društva. Novo izdanje moguće je naručiti na stranici Drugi Krak, a knjiga ima i humanitarnu notu.

Svojom borbom za pravednije i inkluzivnije društvo, Grof Darkula u posljednje je tri godine kreirao jedinstvenu online zajednicu koja samo na Instagramu broji 55 000 pratitelja.

Spremnošću da nepokolebljivo, beskompromisno i sa stavom progovara o temama o kojima bi se trebalo pričati glasno, no najčešće se šuti, hrabro je raskrinkavao mnoge nepravde, demistificirao tabue i poticao rasprave, dajući glas onima koji ga nikad nisu imali te postajući mjestom za povezivanje i podršku, edukaciju i kritiku.

Ne ispuštajući iz vida viziju svijeta u kakvom bi voljeli živjeti, ali i svjesni da do njega društvo nikad neće stići ako ne adresira probleme koji ga sa svih strana tište, potkraj 2022. godine autor i autorica Grofa Darkule objavili su prvo izdanje “Priručnika za preživljavanje”, koje je u rekordnom roku osvojilo publiku.

U želji da stanu na kraj običaju guranja problema pod tepih, prekidajući tako šutnju koja razara i traje generacijama, autori su se u 20 autobiografskih priča dotaknuli brojnih tema, od duboko ukorijenjenih normi patrijarhalnog društva, homofobije, stigmatizacije mentalnih bolesti, nedostižnih standarda ljepote i mnogih drugih.

Ispunjen iskustvima iz života autorice i autora Instagram platforme Grof Darkula, “Priručnik za preživljavanje” uči vas da je put kroz osobni rast, odrastanje te borbu protiv destruktivnog utjecaja patrijarhata i društva koje osuđuje one drukčije puno lakši kad shvatimo da na njemu nismo sami.

“Priručnik za preživljavanje” knjiga je o životu u čijim se istinitim pričama može prepoznati svatko. Surovost tekstova hrvatsku je publiku potresla i natjerala na suze, no i osnažila, utješila te motivirala. Prvo izdanje knjige rasprodano je u rekordnom roku.

Knjiga je ovo koja će vam pomoći raskinuti toksične odnose, izboriti se za svoja i tuđa prava, potražiti pomoć, uzdignuti se iznad pogrešaka iz prošlosti, prihvatiti vlastito tijelo i seksualnost, živjeti autentično, bez straha izraziti svoje stavove, ali i naučiti vas što feminizam i aktivizam doista jesu.

Upravo iz tog razloga, ova je knjiga postala glas jedne generacije.

Grof darkula priručnik za preživljavanje

U “Priručniku” ne postoje sram i cenzura. Ništa se ne uljepšava, a istina 27 autobiografskih priča može vas zaboljeti, uznemiriti, protresti i potaknuti na razmišljanje.

No bez obzira na njihovu surovost, nakon čitanja doživjet ćete neobjašnjiv osjećaj nade, ohrabrenja i vjere u pravednije i bolje društvo te sebe same.

Kupnjom svake knjige donirate 1 € Autonomnoj ženskoj kući Zagreb – Skloništu i savjetovalištu za žene (i njihovu djecu) koje su preživjele rodno uvjetovano nasilje.

Drugo izdanje “Priručnika za preživljavanje” donosi brojne novosti, a najveća među njima je da su u njegov sadržaj dodali sedam novih poglavlja i tako mu broj stranica povećali sa 160 na 248.

Grof darkula priručnik za preživljavanje

“Iako svjesni da smo u prvom izdanju kroz 20 poglavlja i svoje životne priče obradili brojne društveno-političke probleme, novo vrijeme, događaji i opasni trendovi inspirirali su nas da u drugo izdanje “Priručnika” dodamo sedam novih poglavlja o femicidu, hustle kulturi, ženinoj svrsi, nezdravim partnerskim odnosima, toksičnoj muškosti, važnosti feminizma bez obzira na spol i rodni identitet te načinu na koji možemo podržati pripadnike LGBTIQ+ zajednice i kako s njima (ne) govoriti o njihovoj seksualnosti. Ona se savršeno uklapaju u sve što smo dosad napisali i kroz naša iskrena i ogoljena svjedočanstva educiraju, pozivaju na akciju, motiviraju i šalju utjehu i nadu svima koji će ih pročitati”, stoji na njihovoj web-stranici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grof Darkula (@grofdarkula)

Od 16. 10. novo izdanje “Priručnika za preživljavanje” dostupno je na službenoj web-stranici Drugi Krak po cijeni od 23,90 € (180,09 kn).

Broj stranica: 248

Jezik izvornika: hrvatski

Datum izdanja: listopad 2023.

Pročitajte: Projekt Rast(anak) dirljiv je serijal o životnim rastancima. Autorica nam otkriva cijelu priču 

Foto: Instagram, drugikrak.com