Greške koje radite s gel manikurom, a koje jako oštećuju nokte

Vrijeme je da im stanemo na kraj

by | 8 rujna, 2021
manikura oštećenja

Okrznuti svježu manikuru jedna je od iritantnijih beauty briga koje nam se događaju, pa mnogi nose trajni lak ili gel ne bi li što duže čuvali nokat od ovakvih nezgoda.

Iako volimo opuštenost i fleksibilnost te prilagođavanje manikure outfitima, moramo priznati da je lako zasititi se lakiranja noktiju svakih nekoliko dana. S gelom ili trajnim lakom manikura traje dva do tri tjedna, što je apsolutno dovoljno da se nauživamo one koju trenutno nosimo. No nažalost, konstantno nanošenje gela ili trajnog laka može oslabiti nokte i učiniti ih još više krhkima, što nikako ne želimo. Baš zato, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koje morate imati na umu dok radite gel ili trajne nokte.

Greške koje radite s gel manikurom, a koje jako oštećuju nokte

Nemate pauzu
Uklanjanje i stavljanje gela može oštetiti vaše nokte i trebali bi napraviti pauzu između vaših manikura. Ako svaka dva tjedna idete na novu manikuru, nokti će se umoriti, dehidrirati i početi pucati, pa im dajte vremena. Posavjetujte se sa svojom manikerkom kada je vrijeme za pauzu.

Ostavljate gel predugo na noktima
S obzirom na to da se gel doista može nositi tjednima bez da se okrzne na noktima, izazovno je ne prolongirati još duže svoju manikuru, no maksimum bi vam trebao biti tri tjedna. Nakon tog perioda, oštećuje se ploča nokta i zanoktice, oslabljuje se nokat I nakupljaju se bakterije. U trenu kada se gel počne dizati, krajnje je vrijeme da ga skinete, jer znači da se bakterije još više razvijaju.

Uklanjate gel sami
Kada gel već poprilično izraste, svjesni smo – izgleda doista loše i pravi je izazov da ga ne uklonite sami, no naš je savjet – strpite se i odite stručnjaku jer sami bez profesionalne opreme i znanja ćete sigurno više oštetiti nokat.

Ne koristite ulje za nokte
Hidratacija zanoktica i noktiju je jednako bitna kao i hidratacija kože. Aceton i gel mogu dehidrirati ploču nokta zbog čega će pucati, pa ako već ne koristite, sada ja vrijeme da počnete.

Foto: OleJohny/iStock via Getty Images