Glumice, misice, top-modeli: Uspješne dame koje su rođene kao muškarci

by | 2 ožujka, 2016

Transseksualnost je termin za stanje osoba koje se svjesno i duži period samoidentificiraju kao pripadnici suprotnog spola. Stereotipni opis transseksualnih osoba je da su to „osobe zarobljene u tijelu suprotnog spola“, bez obzira na to što se ovi modeli odbacuju od strane nekih, kako transseksualnih, tako i drugih dijelova društva.

poznati-transseksualci

Mišljenja su podijeljena, neki transseksualce smatraju vrlo hrabrima, dok je za druge to potpuna ludost. Bilo kako bilo, činjenica je da život osobe koja se osjeća kao da je rođena u pogrešnoj koži nimalo nije lak, te je ona često izopćena iz društva i podvrgnuta podsmjehu ljudi iz svoje okoline. Predstavljamo vam neke od najpoznatijih osoba iz javnog života diljem svijeta, koje su, usprkos svojoj rodnoj orijentaciji vrlo uspješne u poslu kojim se bave.

2

Cijeli svijet prošle godine brujao je o promjeni spola jednog od najpoznatijih tata na svijetu, Brucea Jennera, očuha starlete Kim Kardashian i oca Kendall i Kylie Jenner, koji je prije oko godinu dana nedavno postao Caitlyn Jenner i slikao se za naslovnicu jednog prestižnog časopisa. Njegovu transformaciju javno su podržale njegove popularne kćeri iz obitelji Kardashian, ali i mnoge druge poznate osobe.

Slavnih transseskualaca ima u svim društvenim i biznis sferama, pa tako i među pjevačima, nogometašima, političarima, vojnicima… Međutim, danas ćemo se podsjetiti koje su to najpoznatije svjetske ljepotice, misice, manekenke i top-modeli koje su rođene kao muškarci…

Koji su najpoznatiji transseksualci uspješni u svijetu mode ili na filmskom platnu pogledajte na sljedećim stranicama. Neka saznanja potpuno će vas šokirati…  

Manekenka srpskog podrijetla Andreja Pejić, rođena kao Andrej, dugo je radila kao androgini model, pa ju se tako moglo vidjeti kako na muškim, tako i na ženskim modnim revijama. Ona je prije dvije godine promijenila spol kirurškim putem i postala žena. Andreja nosi revije za najpoznatije dizajnere na svijetu, a slikala se i za mnoge naslovnice poznatih časopisa.

Lijepa Brazilka, poznata kao Lea T, rodila se kao Leandro Kerezo 1981. godine. Međutim, ta “sitnica” nije ju spriječila da poput Andreje krasi modne piste na prestižnim modnim revijama diljem svijeta kao jedan od najpoznatijih transseksualnih modela. Čak je postala i muza kompanije Givenchy.

Atraktivna plavuša Claudia Jares rodila se kao muškarac. Međutim, iako ju je ta činjenica stajala izbacivanja iz emisije “Američki supermodel” kada se za to saznalo, ona je ipak uspjela osvojiti tu titulu na natjecanju za transseksualne modele i danas se uspješno bavi modelingom.

Još jedna zvijezda “Američkog supermodela” rodila se kao muškarac. Naime, Isis King nekoć se zvala Darrell Walls, a pažnju na sebe skrenula je upravo u ovom natjecanju u kojem je sudjelovala u čak dvije sezone. Iako nije uspjela pobijediti u show, to je nije spriječilo da se uspješno bavi modelingom i nakon toga.

Da transvestiti mogu biti i uspješni na velikom platnu dokazala je argentinska ljepotica poznata kao Florencija De La V. Ona se, također, rodila kao muškarac po imenu Roberto Carlos Trinidad, a trenutačno je najpoznatija transseksualna glumica na svijetu. Florencija je sretno udana žena i majka je blizanaca koje je dobila putem surogat-majke.

Jedna od najpoznatijih srpskih transseksualki svakako je Jelena Klajnšnic koja je svoju posebnost i različitost uvijek vidjela kao vrlinu, a ne kao manu. Jelena je rođena u Austriji, gdje je završila “UNIWEIN”, Odsjek za međunarodno pravo, kao i slavistiku, pa danas savršeno govori nekoliko jezika. Vratila se u Srbiju i uspješno se bavi modelingom, ali i glumom, a osvojila je i titulu Miss Queen Balkana.

9

Caroline Cossey rodila se kao Barry Kenneth Cossey, a podrijetlom je iz Engleske. U svijetu mode je jako prepoznatljiva, a krasila je stranice mnogih modnih časopisa. Caroline se čak slikala i za “Playboy”, a bila je i Bondova djevojka u filmu The Living Daylights. Napisala i autobiografiju pod nazivom “Ja sam žena” koju je izdala 1982. godine.

10

Roberta Close zaslužuje posebno mjesto na ovim stranicama, budući da je ova brazilska manekenka prva transseksualka koja je pozirala za brazilsko izdanje časopisa “Playboy”. Nakon što je obavila operaciju promjene spola, uspjela je osvojiti i titulu najljepše Brazilke, a u svojoj karijeri se, osim modelingom, bavila i pjevanjem, ali i glumom.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Getty Images, Splash News, Promo, AP, Instagram