“Glazirano” rumenilo: u 2024. nose se najsočniji obrazi

Znamo kako ga postići

by | 2 veljače, 2024
make-up trendovi 2024.

Zaboravite mat rumenila, takozvano glazirano rumenilo najnoviji je make-up trend koji vašem licu donosi zdravi i blistavi sjaj. Znamo kako ga postići…

Nakon glaziranih noktiju koji su vladali cijelom prošlom godinom, ove godine glazirani sjaj – od glazirana kože do glaziranih obraza – vlada make-up trendovima. Blistavi efekt visokog sjaja postiže se besprijekornim stapanjem rumenila i highlightera za mladenački, svjež izgled.

Što je “glazirano” rumenilo?

Najnoviji vizažistički trend, koji je osmislila američka make-up umjetnica Melissa Hurkman, temelji se na trima ključnim stvarima. Prva je ta da rumenilo mora imati sjajni finiš. To znači da je vrijeme da zamijenite svoje mat formule, tekućim i kremastim rumenilima koja daju nježni, suptilni svjetlucavi efekt na koži.

Ako vaše rumenilo nema svjetlucavi sjaj, pomiješajte ga s highlighterom da biste dobili jedinstveni sjaj. U usporedbi s tradicionalnim nanošenjem rumenila, u ovom slučaju vrijedi “više je više” pa hrabro istaknite vaše obraze omiljenom bojom. No ključno je besprijekorno blendanje da biste postigli što prirodniji izgled.

Pročitajte: Ovo će biti najveći make-up trendovi u 2024.

make-up trendovi 2024.

Kako postići “glazirane” jagodice

Koristite kremasto ili tekuće rumenilo s “rosnim“ i diskretno svjetlucavim finišom. Nemate li taj proizvod u svojoj make-up torbici, poigrajte se kombinacijom vašeg omiljenog rumenila u prahu i tekućeg highlightera i/ili kremastog bronzera. Za nanošenje bit će vam potreban kist ili spužvica.

Pripremite kožu: Hidratantni serum i hidratantna krema početni su koraci kako bi vaša koža dobila sočni, dewy efekt.

Nanesite rumenilo: Utapkajte kremasto rumenilo ili kombinaciju (tekućeg) rumenila i highlightera na jagodice, blendajući u smjeru sljepoočnica. Za intenzivniju boju, dodajte više slojeva.

Definirajte svoje jagodice (po izboru): Koristite kremasti bronzer ispod jagodica kako biste dodali dubinu i definiciju.

“Blendajte, blendajte, blendajte“: Upotrijebite kist ili navlaženu spužvicu da biste fino stopili proizvod i izbjegli oštre linije. Ovo je ključno za postizanje prirodnog i lijepog izgleda.

Nanesite highlighter (po izboru): Želite li dodatno istaknuti svoje obraze, nanesite malo highlightera na jagodice, hrbat nosa i Kupidov luk.

Pročitajte: Ova će nijansa vladati make-up trendovima u 2024.

Foto: Instagram@melissa.hurkman