Glavni klinac

by | 4 kolovoza, 2020

David Baddiel poznati je komičar, pisac, scenarist i televizijski voditelj. Nakon što je napustio sveučilište, opredijelio se za karijeru stand-up komičara, pisao scenarije za radio i televiziju, a uskoro se i priključio radu s Robom Newmanom, poznatim komičarem. U svojoj bogatoj karijeri Baddiel se okrenuo i pisanju romana za djece što su i kritika i publika dočekali s velikim oduševljenjem. Njegovi romani za djecu prodani u milijunima primjeraka, „Agencija za roditelje“ i „Upravljač za ljude“ postali su nenadani bestseleri, a „Agencija za roditelje“ osvojila je književnu nagradu Best Laugh Out Loud Book za djecu od devet do 13 godina na godišnjoj dodjeli nagrada Best Laugh Out Loud Awards.

Autor je još jednom pronašao najbolji način kako osvojiti one najmlađe. Za knjigu „Glavni klinac očekivanja su postavljena visoko, jer je autor sa svojim ranijim naslovima postao jedan od najpopularnijih dječjih autora. „Glavni klinac“ potvrđuje da je David briljantan i originalan novi glas u književnosti za djecu. Peti naslov objavljen na hrvatskom jeziku, u prijevodu Ozrena Doležala, donosi urnebesno zabavnu priču o zamjeni tijela.

RADNJA:

Osnovnoj školi Bracket Wood sprema se posjet školske inspekcije. No, postoji jedan veliki problem: Ryan Ward. On je princ od psina, napast za nastavnike i najzločestiji klinac u školi. Ali kad Ryan napokon ode predaleko, ravnatelj jednostavno napusti školu. Na njegovo mjesto stigne novi ravnatelj, gospodin Carter. Toliko je strog da su čak i nastavnici u strahu od njega. Stoga zamislite samo njegovo iznenađenje kad zamijene tijela. Sada je Ryan glavni u školi. Što je fantastično, sve dok ne prestane biti. Uskoro škola Bracket Wood posve iskoči iz tračnica – a samo je najgori učenik može vratiti na pravi put.