Glamurozni make-up za novogodišnju noć

by | 31 prosinca, 2013

Kao trešnja na vrhu torte, šminka je konačan potez u dotjerivanju za najluđu noć. Tu večer dozvoljeno je da se igrate bojama i stilovima, možete i malo pretjerati kako biste postigli taj glamurozni efekt. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da izgledate zaista posebno.

* Na lice nanesite podlogu sa svjetlucavim česticama da bi ten bio blistav. Podočnjake i sve nepravilnosti na koži “maskirajte” korektorom, ali da ne bude suviše jak, jer je koža oko očiju osjetljiva.

* Pravi izbor je “smokey eyes” stil, poželjno je da kombinirate više boja, prije svega svjetlucave i šljokičaste ljubičaste, zelene, plave, zlatne i srebrne nijanse, koje odlično stoje uz boju čokolade. Pun pogodak je i sjenilo u boji šljive u varijanti sa sivim sjenilom i olovkom koju bi trebalo nanijeti na unutrašnji dio kapka. Eyeliner i crveni ruž idealni su za hrabre djevojke i zavodnice jer će privlačiti poglede na svakom koraku. Svečaniji izgled upotpunit ćete srebrnim ili zlatnim eyelinerom ili maskarom, ali samo ako je na vrhovima trepavica.

* Što se tiče rumenila, opredijelite se za ružičaste, zlatne ili bakrene tonove, boju breskve ili marelice. Za blistaviji izgled dodajte malo bronzera u odgovarajućoj nijansi.

* Ako su oči baš naglašene, stavite diskretniji ruž boje kože. S obzirom na to da je u pitanju “najluđi provod”, šminka može biti jaka i na usnama i na očima. Ako ste izabrali crveni ruž, izbjegavajte sjajilo, jer se može brzo razmazati.

* Dame koje žele zadržati prirodan izgled i u svečanoj prilici, ljepotu mogu naglasiti nijansom zlata ili onom brončanom.

Izvor: novosti.rs