Genijalni beauty trendovi generacije Z i milenijalaca

Koji ste vi tim?

by | 19 kolovoza, 2021
tuš u boji

Ako niste znali razliku između generacije Z i milenijalaca, osim godine rođenja, vjerujte nam, postoje odlični znakovi raspoznavanja, pogotovo kad je beauty u pitanju.

U generaciju Z pripadaju svi oni rođeni između 1995. i 2011. godine. Najvažnije obilježje pripadnika je “mobitel u ruci”. Radi se o generaciji koja je, za razliku od njezinih prethodnika (milenijalaca), odrasla uz tehnologiju. Njima je oduvijek normalno potražiti sve što ih zanima na Internetu, a uz to statistike pokazuju kako, za razliku od milenijalaca, generacija Z uvelike sudjeluje u stvaranju internetskog sadržaja. Tako su stvorili i svoje beauty lookover i plasirali na tržište trendove koje sada slijedi i njihova i starija generacija, no u nastavku pogledajte koje to trendove obožavaju milenijalci, a koje generacija Z. Koji ste vi tim?

Generacija Z – mint make-up
Kad pričamo o sjenilu na očima, ljetni look generacije Z preferiraju pastelne boje, posebno mint, te tuševe za oči u bojama koji su inspirirani bombončićima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DANIELLE MARCAN (@daniellemarcan)

Milenijalci – crveno sjenilo
Milenijalci preferiraju bogatije nijanse kao što je crvena, zelena ili zlatna boja, kao i nešto grublji make-up te tamnije tuševe za oči.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aniela Fik (@aniela.makeup)

Generacija Z – ružičasto sjajilo
Iako možemo komotno reći da je trend sjajila prešao na mnoge generacije, ovo je trend koji obožava generacija Z. Uz minimalistički make-up, sjajilo koje naglašava usne izgleda genijalno.

Milenijalci – smeđi ruž za usne
Povratak u 90-e u punom smislu te riječi rade milenijalci s pregršt nijansi smeđih ruževa koji se precrtavaju preko usana za puniji izgled.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ash K Holm (@ash_kholm)

Generacija Z – nokti boje lavande
Lila i boja lavande boje su koje obožava generacija Z jer se vrlo lako popravljaju i mogu brzo nastaviti sa svojim životima.

Milenijalci – uzorci
Unikatno je ono što definira milenijalce kad su u pitanju manikure. Posebni dizajn na noktima, drukčiji uzorak i redovito – različiti nokti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli JULY NINETY SIX (@julyninetysix)

Foto: looking2thesky via Getty Images