Genijalne torbe s domaćim potpisom koje će obožavati sve fashionistice

by | 7 srpnja, 2020

MIKO urban ethno fashion domaći je brend koji svojim dizajnom želi prikazati Slavoniju i njezinu tradiciju na suvremen način. Iza obiteljske priče iz Vinkovaca, stoje majka i kćer sa svojim dizajnom te suprug i otac – Miljen Šimunić (1964.-2006.) sa svojim umjetničkim radovima. MIKO urban ethno fashion ponosan je vlasnik šest kolekcija ženskih torbi, a najnovija – SAND kolekcija javnosti je predstavljena prošli tjedan.

Karakteristike Sand kolekcije su, kao što i samo ime kaže, pješčani tonovi koji se savršeno uklapaju u nadolazeće vruće ljetne dane. Osim dva modela torba od umjetne kože, Trapeze bag i Basic sand ruksak, najnovija u ponudi je torba napravljena od prirodnog materijala – pluta – Cork bag.

Svaka torba sadrži ručno izrađene drvene ručke, proizvedene u Hrvatskoj. Kolekcija se od prijašnjih osim po izboru materijala, razlikuje i u dizajnu, bojama te fotografijama. Fotografija je najbolji medij koji u najboljem svjetlu može predstaviti proizvod. Za studijske fotografije zaslužan je slobodan dugogodišnji ljubitelj fotografije koji se krije iza pseudonima Krug.

Za fotografije u eksterijeru zaslužna je Stella Mešić – Parts of the Sun, povjesničarka umjetnosti, fotografkinja te umjetnička duša, koja je od samih početaka vjeran suradnik brenda. Budući da je ovo već treća suradnja, bilo je dovoljno reći da želimo probiti svoje granice i stvoriti jednostavne a posebne fotografije kao što je i sama kolekcija i Stella je to učinila.

“Torbe smo htjele javnosti predstaviti uz puno sunca, zemlje, pijeska te plavog neba i mislimo da je efekt postignut. Smatramo da je sinergija kreativnosti rezultirala konkretnim i kvalitetnim predstavljanjem nove kolekcije za koju dobivamo odličan feedback, a tome su također pridonijele prekrasne djevojke koje su ponosno s torbama pozirale ispred objektiva.”