Genijalna krema koju baš svi moramo imati kod kuće

Krema koja će vam promijeniti životne navike

by | 6 kolovoza, 2021
cica krema

Postoje oni neki proizvodi koje baš uvijek trebamo imati doma za razne probleme koji nema se mogu pojaviti i potrebno ih je brzo sanirati.

Uz antiseptik, lijekove protiv bolova ili sterilne gaze, u našoj kućnoj “hitnoj pomoći” postoje i kreme koje nam pomažu kod osjetljivosti ili iritiranosti kože, kod uboda ili određenih ozljeda. Kod većine takvih krema uskače jedan poseban sastojak koji su prvenstveno korejski, pa onda i zapadnjački brendovi uvrstili u svoje proizvode, zbog čega smo neizmjerno sretni.

Radi se o “cici”, odnosno Centelli Asiatici, poznatoj kao tigrova trava uz koju se tigrovi trljaju kako bi smirili i ublažili rane. Ova vrlo moćna biljka stoljećima se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini, a potječe iz močvarnih područja Azije. Bogata je masnim kiselinama, vitaminima i aminokiselinama koje umiruju iziritiranu kožu, smanjuju crvenilo, hidratiziraju i ubrzavaju zacjeljivanje, što su dokazala mnoga istraživanja. No, glavna posebnost ‘”cice” je u tome što ne zahtijeva da koža iskusi oštećenje kako bi je mogla popraviti. Ako se redovito koriste, “cica” kreme rade uz bok sa samoizlječenjem kože. Ako se borite sa psorijazom ili dermatitisom, kreme s ovim sastojkom mogle bi vam pomoći i više nego što mislite. Bilo kakvi osipi ili iritacije – u nekoliko dana korištenja kreme, vidjet ćete genijalan rezultat. Također, “cica” je pogodna i za zrelu kožu na kojoj se vide znakovi starenja i hiperpigmentacije jer antioksidansi u ovoj biljci potiču stvaranje kolagena koji je jedan od najvažnijih sastojaka za održavanje elastičnosti kože, ali se s godinama nažalost smanjuje.

Naša je preporuka Avène Cicaflat krema koja sadrži i cinkov sulfat, te djeluje antibakterijski. Kako se nanosi? Očistite iritirano područje. Svakodnevno nanesite jednom ili dvaput dnevno kod iritacija kože i//ili sluznica (pukotine, ogrebotine, ekcemi, kod iritacije kože i osipa uključujući pelenski osip) te nakon manjih kirurških zahvata.

 

Foto: Getty Images