Želite ostaviti što duži mirisni trag bez da potrošite cijelu bočicu parfema? Slijedite ova 3 zlatna pravila

Zaboravite na trljanje zapešća

by | 28 studenoga, 2022
postojanost parfema

Na koje dijelove tijela raspršiti parfem? Kako produžiti njegovu postojanost? Koje pogreške treba izbjegavati? Ovdje su odgovori na sva pitanja koja imate o nanošenju vašeg omiljenog parfema, kako biste produžili i pojačali njegov mirisni trag.

Kamo nanijeti parfem kako bi vaš parfem mirisao puno duže?

1. Raspršite parfem po strateškim točkama

Coco Chanel savjetovala je da nanesete parfem na ona mjesta gdje želite da vas se poljubi. I to je dobar trik. Parfem raspršite na udaljenosti od 10 do 20 cm od kože, na svaku pulsnu točku svog tijela: u pregib vrata, s prednje i stražnje strane; između uha i linije kose; na dekolte, između grudi; na oba zapešća (pritom nikako ne trljajte ruku o ruku); u pregibe laktova. Toplina koju emitiraju pulsne točke višestruko će pojačati miris parfema i produljiti njegov miris.

2. Koristite preparativnu kozmetiku istog mirisa

Gel za tuširanje, mlijeko za tijelo, hidratantna krema, dezodorans, maglica za kosu… Mnogi brendovi, uz svoje parfemske vode nude kompletne linije proizvode istog mirisa što je odličan način da mirišite više, a da ne ispraznite svoju bočicu omiljenog parfema prebrzo.

3. Parfem uvijek nanesite na dobro hidriranu kožu

Parfem ne prianja za suhu kožu i zato ga je najbolje nanijeti nakon tuširanja, odnosno odmah nakon nanošenja hidratantnog losiona na tijelo. Molekule parfema će se vezati za kremu, što će produljiti njegovu postojanost tijekom dana. Kako se mirisi ne bi “sudarali”, koristite samo hidratantne formule bez mirisa ili, još bolje, losion za tijelo iz linije vašeg parfema.

Pročitajte: Kultni mirisi: 7 omiljenih parfema najvećih zvijezda, od Marilyn Monroe do princeze Diane

Foto: PeopleImages/iStock/Getty Images Plus