Frotoks: Nova generacija anti-age tretmana

by | 3 svibnja, 2013

Iovera ili Frotoks nova je generacija anti-age tretmana koji ne sadrže toksine, već ima poklonike u svijetu slavnih, među kojima su Nicole Kidman, Simon Cowell i Sharon Osbourne, piše “Daily Mail”.

Stručnjaci tvrde kako je manje štetan i još učinkovitiji od botoksa, a nastao je na temelju medicinske tehnologije nazvane myoscience nastale u Kanadi. Trenutno tretira horizontalne i vertikalne bore ubrizgavanjem dva hladna “metka” na kraju i početku bore. Sam postupak traje 15-ak minuta i uključuje stavljanje uređaja ispunjenog tekućim dušikom u blizinu živaca koji kontroliraju mišiće odgovorne za nastanak bora.

Intenzivan hladan šok natjera te živce u “hibernaciju na nekoliko mjeseci, a rezultat su manje vidljive bore. Budući da je moguće precizno ciljanje bora, nakon tretmana ne ostaje začuđen izgled lica, kao što je bio slučaj s botoksom.

Tretman je dostupan u prestižnim europskim klinikama za uljepšavanje, a zbog pojačane potražnje očekuje se njegovo širenje širom svijeta. Cijena jednog tretmana iznosi oko 350 eura.

“Dušik se prirodno nalazi u tijelu, pa tretman nije tako invazivan kao botoksiranje. Također, ovo je odličan tretman protiv bora za sve one koji se boje igle”, kaže dr. Raina Zarb Adami iz britanske klinike Aesthetic Virtue koja nudi tu uslugu.

Izvor: 24sata.hr