FOTOGRAFSKO-STILISTIČKI PROJEKT „Experimental View“ predstavit će se u beogradskom multimedijalnom centru

by | 14 rujna, 2017

Nakon iznimno uspješne izložbe u Galeriji Kranjčar u veljači ove godine, fotografsko-stilistički dvojac Ivan Pavliš i Ivana Pavić svoj „Experimental View“ predstavit će 21. rujna u Beogradu u multimedijalnom centru Dorćol Platz. „Jako smo sretni i ponosni na to što „Experimantal View“ putuje izvan granica Hrvatske te što će ga moći pogledati i beogradska publika“ , kažu autori, fotograf Ivan Pavliš i modna stilistica Ivana Pavić.

Urbani prostor Dorćol Platza otvoren je za nove umjetničke forme i svjetske tendencije, doprinosi širenju kozmopolitskog duha Beograda te kao takav predstavlja idealnu kulisu za seriju crno-bijelih fotografija velikog formata koje prikazuju moćnu sinergiju fotografskih elemenata sa stilističkim formama tekstura i volumena. Korištenjem fotografije kao medija kojim će prezentirati svoje ideje, na promatrača se prenosi određena doza sirovosti te nepoznate i hladne eksperimentalnosti.

Fotograf Ivan Pavliš i modna stilistica Ivana Pavić ovim su projektom iskoristili slobodu umjetnosti kao najintenzivniju formu individualizma. Autori su pokušali „pomaknuti“ komercijalan pristup modi – s kojim se svakodnevno susreću –  te “riskirati” drukčijim pristupom unutar područja modne fotografije.