Čudesne se stvari događaju kad se žene međusobno podržavaju. Evo kako to najlakše činiti…

by | 11 studenoga, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Veće su šanse da će žene koje podržavaju druge žene uspjeti. I to nije mit!

1. Podržavajte jedna drugu

Svaka žena želi se osjećati sigurnom, no ponekad ne možemo kntrolirati ono što se događa u našim životima. Ako vas neka žena upita za savjet, umjesto da joj kažete kako joj savjet ne treba ili da je neko ponašanje rizično, pitajte je kako joj možete pomoći i podržati je.

2. Slušajte svoje prijateljice

Dajte joj vremena i prostora da govori bez da se boji kako će reći nešto glupo. Ako svoju prijateljicu ignorirate kad joj je teško, to je nešto najgore što možete napraviti.

3. Dijelite svoje znanje

Dat ćemo vam jedan primjer. Recimo, imate novu kolegicu na poslu i ona ne zna ni najjednostavnije stvari, poput one gdje uzeti šalicu čaja ili kupiti kavu. Već je pod stresom. Podijelite svoje znanje s njom i omogućite joj da se osjeća ugodno.

4. Pomažite mlađima od sebe

Pomislite samo na sebe u tinejdžerskim godinama. Sigurno velik broj nas može reći da nismo imali nekoga tko nas je vodio u životu i na koga smo gledali kao primjer. Nema potrebe da sa svojim savjetima dosađujete, no poneki savjet ili gesta koja će dati nekome samopouzdanja nikad nije na odmet!

5. Dajte komplimente

Svi volimo komplimente, no pokušajte se sjetiti koliko ste puta danas nekome dali nekakav kompliment. Slijedi nekoliko savjeta kako nekome možete dati suptilan, ne očit kompliment.

1. Recite kompliment odmah.

2. Pokušajte ostvariti kontakt očima.

3. Usredočite se na stvari s kojima se kolegica mučila (poput nekakvog izvještaja) i uputite kompliment o tome.

6. Pomozite svojoj majci i baci

Počnite od sebe i svoje obitelji. Pomozite svojoj majci. Nazovite je ili je pitajte ako joj nešto treba. Možete joj dati cvijeće bez nekog posebnog razloga.

7. Povežite žene s drugim ženama

Upoznajte žene s drugim ženama. Možda imaju sjajnu poslovnu ideju. Nema potreba za zabijanje noža u leđa ili skrivanje.

8. Pozivajte druge žene da događaje

Što više žena međusobno upoznate, veće su šanse da one uspiju u životu. Krug žena koje vas okružuju može vam dati krucijalnu informaciju o potencijalnom poslu ili potencijalnoj prilici, kako piše portal Brightside.

IZVOR: N1.HR