Je li pametno parfem nositi svaki dan?

by | 23 rujna, 2020

Miris je najintimniji način da izrazite svoj stil i karakter. Neprestano nam se nudi inspiracija za modne trendove i savjete za garderobu, a dok su oni definitivno korisni, što je sa savjetima o pronalasku mirisa koji ostavlja dugotrajan estetski dojam?

Niti jedan drugi dodatak ne može na specifičniji način zaokružiti stil. Ostavimo samo činjenicu da će vam nošenje mirisa pružiti toliko potrebno samopouzdanje tijekom cijelom dana. To svi znamo, ali to nije jedini razlog zašto ga nosimo.

Izdvojili smo nekoliko važnih faktora koji pokazuju zašto biste trebali svakodnevno nanijenijeti barem nekoliko kapi parfema i tako nadopuniti osobni stil.

Aromaterapijski faktor

Parfemi su u osnovi spoj komplementarnih sastojaka i esencijalnih ulja, bilo da je riječ o notama koje naglašavaju agrume, cvjetne, drvenaste ili mošusne mirise. Različita esencijalna ulja imaju različite terapeutske učinke na različite ljude.

Služe za smirivanje uma i opuštanje tijela. Mnogi koriste eterična ulja za kvalitetniji san. U tom slučaju, miris eukaliptusa odlično djeluje na oslobađanje od stresa i pomaže vas uspavati, kako piše Dukes Avenue.

Povjerenje

Mnogi će religiozno nositi bočicu parfema sa sobom u torbi i prskati prije svakog sastanka. To je odličan način za potaknuti samopouzdanje.

Oko 10 % dojmova koje ostavimo na nekoga povezano je s riječima koje zapravo izlaze iz usta, ostalo se odnosi na izgled i govor tijela. U kombinaciji s odijelom, njegovanim noktima i njegovanom kosom, miris je neophodan za ostavljanje upečatljivog dojma.

Atraktivnost

Samopouzdanje je daleko privlačnije od fizičkog izgleda. Prirodno je da, ako parfem pojača vaše samopouzdanje, vjerojatno ćete povećati svoju atraktivnost. Također, vrijedno je zapamtiti da parfemi sadrže velik broj feromona koji će imati utjecaja na ljude koje sretnete.

Ostavljaju trajan dojam

Ako se osjećate samouvjereno i stoga privlačno, tada ćete prirodno ostaviti trajan dojam. Svi smo rođeni s pet osjetila mirisa, vida, okusa, zvuka i dodira. Miris i vid će biti prvi dojam da netko može imati od vas, ali vjerojatno će taj miris ostaviti trajan dojam. To je razlog što je trag mirisa toliko važan.

Sjećanja i misli

Baš kao što neko može povezati mirise s događajima, mi ih sigurno povezujemo s ljudima. Originalnost vašeg jedinstvenog mirisa koji je vaš potpis i način na koji pristaje vašem tijelu postaju vaša reputacija. Dopustite usmjeriti misli ljudi na vas kako biste mogli blistati među mnoštvom drugih koji nemaju nikakvo prepoznatljivo svojstvo.

IZVOR: NOVILIST.HR

Photo by Laura Chouette on Unsplash