Evo kako možete uništiti sreću!

by | 14 prosinca, 2015

Želja za stalnim mijenjanjem partnera

Jeste li jedna od osoba koje na partneru primjećuju mnoge stvari koje bi rado promijenili? Posve je razumljivo da ima stvari koje vam smetaju. Ako vas partner s određenim ponašanjima ljuti to mu svakako trebate reći. Smetaju vas njegova ne higijena, ostavljanje stvari po stanu? Recite mu koliko vam znači red i čistoća te kako bi rado postigle kompromis oko nekih stvari. Isto vrijedi i za ženske mušice i određena ponašanja koja smetaju muškarcima. Partnerica se stalno na nešto žali, ljubomorna je? Naravno, da ćete joj reći što vas ljuti i odbija. Partnerov odnos prema vama, njegova spremnost na kompromise, su važna područja s kojima morate biti zadovoljni te trebate pokušati doseći zajedničko zadovoljstvo. Postoje stvari koje su jednostavno dio svih nas i teško ćemo ih promijeniti jer je to jednostavno tako te nikakva ‘svemirska’ ljubav to ne može promijeniti. Smetaju vas ponašanja i stavovi koji nisu slični vašima, želite prekrojiti partnerovu osobnost kako bi bila što bliže vašoj? Nikada nemojte ignorirati ponašanja koja zbog koji ste stvarno ne sretni i koji negativno utječu na vezu. Ponekad se potrebno zapitati jeste li možda previše egoistični i želite da je sve po vašem  i vi ste možda zapravo ti koji nisu spremni na kompromis. Svog partnera prihvatite takvog kakav je sa svim manama i vrlinama jer nitko nije savršen. Ukoliko to ne možete tada razmislite ima li smisla biti s osobom čia vam ponašanja toliko smetaju.

Slaba komunikacija

Prepirke i sukobi mišljenja mogu biti vrlo produktivni za vašu vezu. Naravno ukoliko se događaju s poštovanjem partnerovih argumenata, ne upadanju u riječ. Prepirke i svađe koje se događaju na primitivnoj razini s uvredama, vrištanju u javnosti, ispadima bijesa učinit će vezu lošom. Ako partnera napadate ne argumentirano bez realne osnove ispast ćete ne zreli i agresivni što sigurno neće uroditi racionalnim rješenjem. Nikada ne zaboravite kako se ružne riječi i osude dugo pamte te će sigurno povrijediti osobu kojoj su upućeni. Takve uvrede se zabodu u dušu partnera. Stručnjaci savjetuju da nikada ne kritizirate čovjekovu osobnost  već njegove riječi i djela. NIje stvar vašeg ega, stvar je u tome da lijepo objasnite što vas točno uzrujava i ljuti, nije važno šta je sve uz to napravio/napravila fokusirajte se na određen problem. Kada se usmjerite na cijelu paletu stvari koje vam smetaju iz toga sigurno nećete dobiti nikakvo produktivno rješenje.

Nemojte biti rob veze

To znači da se ne mijenjate zbog partnera, bavite se stvarima kojima ste se bavili i prije početka veze. Ukoliko ste se previše vezali za partnera i sretni ste samo kada ste s njim, morate se pitati zašto ste s njim? Partnerstvo ne bi smjelo definirati osobu, već ju oplemeniti. Svatko ima vlastite hobije, prijatelje, te ostale stvari iz prošlosti koje su ga činile i čine ga sretnim. Nikada nemojte zanemariti svoje stare prijatelje i stvari koje vas vesele. Imate partnera koji vas ispunjava i koji je nadomak savršenstvu u svemu se slažete, a kad ga nema tada ste prazni i nesretni? To vjerojatno znači da ste se potpuno predali partneru i da ste se infiltrirali u njegov život. U situaciji da se raziđete s pratnerom osim što ćete biti tužni, nesretni i loše volje nećete se imati kome obratiti jer ste za vrijeme veze izgubili sve prijatelje. Koliko god nam neko bio dobar, privržen i gotovo savršen partner nikada nemojte izgubiti sebe, svoje interese, mišljenja, stavove i naravno prijatelje.

Izvor: LifeContent
Foto: Guliver/Getty images