Zlatni standard u njezi suhe kože koji preporučuje 95 posto dermatologa

by | 3 listopada, 2023

Zbog sposobnosti da na sebe veže vodu i omekšava kožu, kao svoj glavni adut za njegu suhe kože, Eucerin UreaRepair Plus losion sadrži ureu, a zahvaljujući učinkovitosti i kvaliteti sastojaka, preporučuje ga 95 % dermatologa.

Kako bi sačuvali zdravlje i ljepotu kože, njegovati je trebamo tijekom cijele godine. Ipak, prijelazi u nova godišnja doba razdoblja su kad na hidraciju kože moramo obratiti posebnu pozornost. Nakon intenzivnih ljetnih mjeseci i kupanja u moru te izlaganja suncu, dolaskom hladnijih jesenskih dana naša je koža posebno osjetljiva te joj je potrebna ciljana njega kojom će povratiti zdravi izgled i mekoću. Zapravo, što su temperature niže, koža je zbog usporavanja lučenja lojnih žlijezda i sebuma te slabljenja zaštitne barijere, sklonija isušivanju, crvenilu i perutanju. Suhoća je vidljivi znak da je našoj koži potrebna revitalizacija, a u tome nam najbolje pomažu prirodni saveznici – tvari koje na sebe vežu vodu, zadržavaju vlagu i sprječavaju isušivanje.

Zaštitni znak Eucerin UreaRepair Plus losiona s 10 % uree i ceramidima upravo je urea, humektant koji vlaži kožu i maksimalno je hidrira. Zahvaljujući ovim blagotvornim svojstvima, urea je i moćan saveznik u održavanju kože elastičnom čime se sprječava njezino prijevremeno starenje i pojava bora u čijoj je podlozi nastanka, osim prirodnog procesa starenja, uvijek nedovoljna hidracija. Kad je stabilna, funkcija prirodne barijere kože štiti nas od vanjskih nadražujućih čimbenika i održava optimalnu razinu hidracije. No, kad je njezina ravnoteža narušena, može doći do gubitka vlage i suhoće, a u težim slučajevima i do svrbeži i crvenila.

Kako bi koži osigurali potpunu njegu, sastav Eucerin UreaRepair Plus losiona za njegu suhe kože čine i ceramidi, ulja koja se prirodno nalaze u našoj koži i koja je štite od isušivanja. Budući da nedostatak ceramida uzrokuje nadraženost, crvenilo i suhoću, primjena Eucerin UreaRepair Plus losiona s 10 % ureje koži će pružiti čak 92 % više hidracije.

Klinički i dermatološki dokazana učinkovitost smanjenih simptoma suhe kože te trenutnog olakšanja i odgode suhoće na 48 sati učinila je ovaj preparat zlatnim standardom u njezi izrazito suhe i grube kože, zbog čega ga i preporučuje 95 % dermatologa.

Trenutno zaustavlja isušivanje kože

Klinička istraživanja ukazuju i na to da je Eucerin UreaRepair PLUS losion za tijelo s 10 % uree i ceramidima  prikladan i za primjenu na osjetljivoj koži kojoj će pružiti intenzivnu regenerirajuću njegu.

Eucerin UreaRepair Plus losion za tijelo s 10 % uree i ceramidima
  • Losion za tijelo za izrazito suhu, grubu kožu
  • Trenutno olakšanje PLUS 48h odgode simptoma suhe kože
  • S urejom, ceramidima i ostalim prirodnim čimbenicima zadržavanja vlage 
Eucerin UreaRepair PLUS losion za tijelo s 5 % uree i nježnim, umirujućim mirisom
  • brzo se upija
  • lightly fragranced
  • nemasna formula
  • oil-in-water emulsion 
Eucerin UreaRepair PLUS losion za tijelo s 5 % uree i ceramidima
  • Losion za tijelo za suhu, grubu kožu
  • Trenutno olakšanje PLUS 48h odgoda simptoma suhe kože
  • S urejom, ceramidima i ostalim prirodnim čimbenicima zadržavanja vlage

 

Tekst i fotografije: Promo