Eucerin SUN zaštita od sunca u skladu je s havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena

by | 17 lipnja, 2020

Kad koži trebate pružiti zaštitu od sunca, bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Eucerin je već dug niz godina posvećen razvoju njege čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednaka.

UTJECAJ POJEDINIH UV FILTARA NA OKOLIŠ
UV filtri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca. Međutim, za pojedine UV filtere smatra se da utječu na život u moru. Tu se poglavito misli na oksibenzon i oktinoksat – koji doprinose izbjeljivanju koralja što negativno utječe na krhki morski ekosustav.
Iako je istraživanje o utjecaju UV filtara na koralje još uvijek u ranoj fazi, sva Eucerin SUN zaštita od sunca već je sad bez oksibenzona (benzofenona-3) i oktinoksata (oktil metoksicinamata) i u potpunosti je u skladu s havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena. Eucerin SUN zaštita od sunca sadrži samo mineralne i organske UV filtre koji su u skladu sa strogim standardima Uredbe Europske unije o kozmetičkim proizvodima. Koristi se optimalna kombinacija ovih filtara kako bi se pružila najbolja zaštita.

Eucerin SUN ZAŠTITA OD SUNCA JE BIORAZGRADIVA I VIŠE NEĆE SADRŽAVATI NAJLON
Najlon je vrsta mikroplastike. U mikroplastiku se ubrajaju vrlo male, čvrste plastične čestice koje su netopljive u vodi i nisu biorazgradive. Jednom kad se nađu u morskoj vodi, mikroplastične čestice ostaju tamo i razgrađuju se vrlo sporo, pridonoseći onečišćenju mora. Najlon se često koristi u kozmetičkim preparatima i preparatima za osobnu njegu za poboljšanje osjećaja na koži: pomaže pružiti gladak osjećaj tijekom nanošenja. Iako uporaba najlona u njezi kože nije regulirana, Eucerin je preuzeo inicijativu za njegovo uklanjanje. Eucerin nije koristio mikroplastiku u razvoju nove njege od 2015., a do kraja 2020. sva Eucerin® njega bit će 100 % bez najlona. Biorazgradivost je važna kada se govori o ekološki prihvatljivoj njezi. Većina sastojaka koji se koriste u Eucerin SUN Zaštiti od sunca nisu klasificirani samo kao biorazgradivi, već i kao lako biorazgradivi. Prema međunarodno prihvaćenima i odobrenim metodama ispitivanja, tvar se smatra lako razgradivom kad je mikroorganizmi mogu razgraditi u primarne elemente za najmanje 60 % u roku od 28 dana. Eucerin provodi pojedinačnu analizu svakog sastojka u svim formulama SUN Zaštite od sunca kako bi utvrdio biorazgradivost, a do 70% svake Eucerin SUN Zaštite od sunca već je lako biorazgradivo, dok istovremeno koži pružaju najviše standarde zaštite od sunca.

UZ Eucerin ZAŠTITITE KOŽU I BRINITE O OKOLIŠU

Eucerin UVA i UVB filtri zadovoljavaju visoke standarde i pružaju razinu zaštite od UVA zraka višu od preporuke Europske unije. Eucerin napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtre s licochalconom A kako bi neutralizirala slobodne radikale uzrokovane UV i visokoenergetskom vidljivom (HEVIS) svjetlošću. Formule sadrže i gliciretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam popravljanja DNK kože, a ovisno o preparatu i ostale sastojke koji dokazano utječu na specifične probleme kože. Sva Eucerin SUN zaštita od sunca je klinički i dermatološki dokazano vrlo učinkovita u zaštiti od oštećenja kože izazvane suncem. Dermatološki testovi također pokazuju dobru podnošljivost Eucerin SUN Zaštite od sunca na osjetljivoj koži i drugim tipovima kože sa specifičnim potrebama.

Tagovi: