Ova lagana gel krema za tijelo aktivira prirodne obrambene mehanizme kože

by | 17 svibnja, 2023

Zdrava koža je primarna i najbolja obrana tijela od vanjskih nadražujućih čimbenika. No kad je koža suha i osjetljiva, ugrožena joj je barijerna funkcija i sklona je daljnjem isušivanju i većoj osjetljivosti. Kad koži nedostaje vlažnosti, izgleda bezlično, doima se suhom i nije u mogućnosti učinkovito vršiti barijernu funkciju kojom naše tijelo štiti od vanjskih iritansa i kao rezultat, koža postaje osjetljiva.

Upoznajte uzroke osjetljive kože

Temeljni uzroci i simptomi suhe, dehidrirane i osjetljive kože variraju, ali svima im je zajednička narušena zaštitna barijera. Iako ne postoji pravi lijek za suhu i osjetljivu kožu, razumijevanje njezinih uzroka i simptoma, može pomoći da se nosite sa stanjem. Ako se simptomi ne tretiraju, mogu dovesti do pucanja kože bilo gdje na tijelu. Tome su podložna čak i velika područja kože na rukama, nogama, dekolteu, ramenima, laktovima i koljenima, a osjetljivost mogu potaknuti vrući tuš, jaki proizvodi za tijelo, izloženost suncu, znojenje tijekom vježbanja ili klima uređaji. Kako bi oformila učinkovitu barijeru, koži je potrebna prava ravnoteža između:

– Lipida (ulja)

– Vode

– Prirodnih čimbenika za zadržavanje vlage (koji uključuju prirodno proizvedene tvari poput ureje, mliječne kiseline ili glicerola)

Lagana tekstura za ugodan osjećaj na koži

Eucerin pH5 lagana gel krema sadrži jedinstven pH sustav ravnoteže s citratnim puferom i izuzetno blagim surfaktantima koji pomažu uspostaviti optimalnu pH vrijednost kože. Formula je klinički i dermatološki dokazano idealna za dnevnu uporabu na suhoj i osjetljivoj koži. U provedenom istraživanju na uzorku od 160 žena s osjetljivom kožom, 96 % ispitanica izjavilo je da njega ostavlja ugodan osjećaj na koži. Također, 95 % ispitanica izjavilo je da ne ostavlja masan trag i da se trenutno upija u kožu.

Brzo upijanje bez tragova, izrazito lagana tekstura i trenutna hidracija čine Eucerin pH5 laganu gel kremu idealnom za primjenu u nadolazećim toplijim danima. Hidrirana i zaštićena koža manje je podložna osjetljivosti, izgleda sjajno, a na dodir je glatka i podatna.

Koža kao ulazna točka za aeroalergene

Dolaskom toplijeg vremena naša koža je sve više razotkrivena nošenjem ljetne odjeće, provođenjem više vremena u prirodi i na otvorenom. Samim time koža postaje sve izloženija vanjskim utjecajima te je potrebno posvetiti više pažnje njezinoj zaštiti. Do sada je bilo poznato da pelud ulazi u tijelo uglavnom udisanjem.

Najnovija znanstvena istraživanja pokazuju da alergeni, poput peludi, mogu u tijelo ući preko kože te uzrokovati alergijske simptome. To je posebno slučaj kod osoba s oslabljenom zaštitnom barijerom kože. Kada koži nedostaje vlažnosti koja joj je potrebna za vršenje učinkovite barijerne funkcije, dodatna vlaga se gubi i koža je u nemogućnosti štititi se od vanjskih iritanata poput alergena. To dovodi do osjećaja zategnutosti i nelagode.

Eucerin pH5 njega s enzimskom zaštitom aktivira prirodnu obranu kože. Enzimi kože podržavaju njezinu prirodnu zaštitu i pomažu joj da održi svoju zaštitnu funkciju. Ako su aktivnosti enzima smanjene, što je vrlo često kod osjetljive kože, ona postaje podložnija ulasku alergena. Eucerin pH5 njega ojačava zaštitnu funkciju kože i tako sprječava ulazak alergena i smanjuje njihovu količinu u tijelu.

Aktivirajte prirodne obrambene mehanizme kože

Eucerin pH5 je sveobuhvatna linija proizvoda posebno stvorenih za udovoljavanje potrebe suhe i osjetljive kože. Jedinstveni Eucerin pH5 sustav za ravnotežu obnavlja optimalnu pH vrijednost kože i jača njezine prirodne obrambene mehanizme, čineći je otpornijom na okolišne okidače i smanjujući njezinu osjetljivost. Kombinacija učinkovite potpune pH5 rutine pomaže regulirati ravnotežu vlage i ojačati zaštitnu barijeru kože:

Eucerin pH5 lagana gel krema za tijelo
izrazito lagana tekstura
trenutna hidracija
brzo upijanje bez tragova

Eucerin pH5 ulje za tuširanje
bogato prirodnim njegujućim uljima
proizvodi blagu pjenu za nježno čišćenje
sprječava isušivanje kože, čak i uz često korištenje

Eucerin pH5 losion
pH neutralno za kožu
blag miris
bez boja
pruža dugotrajnu hidraciju

Eucerin pH5 losion za pranje
bez sapuna
pH neutralno za kožu
bez boja

Eucerin Lip Active
namijenjen suhim, grubim i osjetljivim usnama
s dekspantenolom i vitaminom E
zaštitni faktor SPF 15

Eucerin pH5 Fluid za intimnu njegu
iznimno nježna formula
nudi ugodnost i zaštitu
umiruje nadraženost
ne sadržava alkalne sapune

Foto: PR