Estetski zahvati koji će biti najtraženiji u 2014. godini

by | 9 siječnja, 2014

U protekloj godini pojedine holivudske zvijezde, poput Britney Spears i Simona Cowella, priznali su da su se podvrgnuli plastičnim operacijama kako bi uklonili vidljive znakove starenja. I čini se da će sve više ljudi početi javno govoriti o svojim operacijama bez ustezanja, te estetska kirurgija više neće biti tabu tema.

Prema najavama stručnjaka, 2014. godina bit će prekretnica u broju obavljenih zahvata, koji su sve pristupačniji “običnim ljudima”, a samim time i sve popularniji.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da će najtraženiji zahvati u ovoj godini biti lipotripsija, ugradnja implantanata za bradu i vaginoplastika.

Žene će još više pokušavati dostići holivudsku ljepotu, a ugradnja implantanata u bradu jedan je od načina da to postignu, osobito nakon što je nedavno otkriveno da se ovom zahvatu podvrgnula i jedna od najvećih filmskih zvijezda ikad – Marilyn Monroe.

Potražnja za ovim zahvatom, koji jamči savršeno definiranje oblika lica i postizanje simetrije, dvostruko se povećala od 2010. godine, a estetski kirurzi očekuju da se potražnja za implantantima u bradi znatno poveća baš u 2014. godini.

Također, očekuje se i veliki porast u zahtjevima za operacijama intimnog dijela, jer sve više pacijentica dolazi sa željom da uljepšaju i smanje vaginu. Tako su vaginoplastika i labioplastika među najbrže rastućim zahvatima u području estetskih operacija.

Vaginoplastikom se vagina smanjuje, odnosno učvršćuje, te je ovaj zahvat najviše popularan među ženama koje su rađale. Labioplastika je zahvat kojim se reducira veličina ili se mijenja sam izgled unutrašnjih usana vagine.

Treći najpopularniji zahvat, lipotripsija, jest operacija koja se uobičajeno koristi za ultrazvučno razbijanje bubrežnih kamenaca, no sve češće se koristi i u estetskoj kirurgiji, i to za razbijanje naslaga masnog tkiva.

Izvor: jutarnji.hr