Eksfolijacija noktiju tajna je dugotrajnije manikure

Piling nije samo za vašu kožu

by | 19 lipnja, 2024
poliranje noktiju

Otkrivamo korak koji mnogi zanemaruju, a koji je potrebno napraviti prije lakiranja noktiju kako bi vaša manikura izgledala bolje i bila dugotrajnija.

Eksfolijacija noktiju jednostavna je tehnika kojojm se uklanjaju neravnine i višak ulja i nečistoća s površine nokte kako biste dobili savršeno zaglađeno platno spremno za lakiranje. Kao i kad je u pitanju piling za kožu, piling noktiju može ukloniti odumrle stanice s površine noktiju, kutikula i zanoktica. Donosimo detalje…

Što je eksfolijacija noktiju

Piling noktiju je proces uklanjanja mrtve kože ili ostataka nečistoća i ulja s površine nokta. U većini slučajeva, dovoljno je da lagano isturpijate ili zagladite površinu nokta kako biste zagladili neravnine na noktima ili kako biste se pripremili za lakiranje, bilo da koristite obični lak za nokte ili radite manikure gel lakovima za nokte.

Pročitajte: 15 proljetno-ljetnih manikura idealnih za kratke nokte

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren ✨ (@lolo.nailedit)

Koje su dobrobiti pilinga noktiju

Piling noktiju može pomoći omekšati kutikule koje su se zalijepile za nokatnu ploču i omekšati sitne izbočine na noktima, pružajući zaglađenu i sjajnu završnicu. Ovo je vrlo važan korak jer će na ovako pripremljenim noktima vaša manikura trajati dulje. Može pomoći vašim noktima čak i ako ih ne planirate lakirati jer posbješuje apsorpciju ulja za kutikule ili krema za ruke i nokte.

Kako napraviti piling noktiju

Ako ste rezervirali manikuru u kozmetičkom salonu, vjerojatno će to za vas učiniti vaša manikerka, ali ako želite napraviti piling noktiju kod kuće, najbolje je da u drogeriji nabavite spužvastu rašpicu za poliranje koja će vam pomoći vratiti sjaj, omekšati zanoktice (prije nježnog potiskivanja) i izbočine. Kako ne biste oštetili svoje nokte, birajte proizvod sa stupnjom poliranja, tj. zrnatosti do 22o. Želite li napraviti korak dalje, postoji i opcija kemijskog pilinga u obliku eksfolirajućeg laka za kutikule.

Pročitajte: Ove će boje lakova za nokte dominirati ljetom 2024.

Foto: Instagram @staticnailsofficial