EAU THERMALE AVÈNE ima preporuke za njegu ruku

by | 27 ožujka, 2020

Ono što nam se donedavno činilo kao teško ostvarivi scenarij nekog SF filma postalo nam je svakodnevica. Pandemija virusa COVID-19 poput neke nevidljive koprene obavila nam je živote promijenivši ih do temelja. Sve stvari kojima smo se veselili u zimskim mjesecima odgođene su do daljnjeg, a najjači potres u posljednjih 140 godina koji je pogodio Zagreb pokazao nam je da uvijek može gore, ali i da se možemo nositi sa svime. Ljekarnici, liječnici, medicinske sestre i ostalo medicinsko osoblje čine sve kako bi osigurali našu dobrobit u ovoj teškoj situaciji. Poštovanje i zahvalnost na riskiranju vlastitog zdravlja kako bi sačuvali naše najlakše ćemo pokazati tako da se pridržavamo propisanih mjera i ne ugrožavamo ih svojim neodgovornim ponašanjem. Stoga prije svakog izlaska dobro razmislite kome s tim izlaskom možete naštetiti, a kome svojim ostankom možete pomoći i zato jednostavno #OSTANIDOMA.

Higijena je pola zdravlja

S obzirom na to da su nam se do te mjere promijenili životi, promijenile su se i potrebe naše kože. Naime uz preporuke izolacije i socijalne distance, krucijalnu ulogu u borbi s pandemijom koronavirusa ima i redovno i pravilno pranje ruku kao jedan od najučinkovitijih načina sprječavanja širenja zaraze. Preporuča se što češće pranje ruku i to temeljito pranje sapunom, minimalno 20 sekundi. Korisno je i dodatno se zaštiti sredstvom za dezinfekciju na bazi alkohola. Često pranje ruku, kao pouzdan način suzbijanja širenja bolesti, može dovesti do problema suhe kože. Sapun i voda uklanjanju nečistoću, ali također uklanjaju i zaštitni sloj na našoj koži. Ruke postaju grube, suhe i iznimno osjetljive.

Čuvajte zdravlje, ali i ruke

Kako njegovati ruke u doba korone? Nakon pranja, ruke osušite nježno tapkajući ručnikom ili papirnatim ubrusima, a ne trljajući ih ručnikom. Ukoliko ste u prilici odmah nanesite kremu za njegu ruku. Idealne kreme za svakodnevnu njegu su one koje se lako nanose i brzo upijaju te pritom na koži ostavljaju zaštitni, izolacijski sloj koji postaje barijera, “druga koža”,  štiteći tako ruke od vanjskih utjecaja. Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène su za njegu razvili Cicalfate HAND obnavljajuću barrier kremu te Cicalfate obnavljajuću kremu koje će pružiti njegu i umirenje koje je vašoj koži potrebno u ovom trenutku. Sukralfat, jedinstveni djelatni sastojak, olakšava obnovu površinskih oštećenja kože. Kombinacija bakar i cink sulfata smanjuje rizik od razvitka bakterijske infekcije. Avène termalna izvorska voda umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži. Osobe s kroničnim dermatozama moraju osobito paziti i njegovati svoje ruke kako bi se izbjegla nadraženost kože i pogoršanje stanja.

DODATNI SAVJET: Iskoristite vrijeme kada spavate za obnovu i umirenje kože te prije spavanja nanesite obilato nanesite kremu za ruke.

Vlažan zrak je dobar zrak jer…

Svi poštujemo kampanju #ostanidoma te zbog hladnoće netipične za ovo doba godine dane provodimo u prostorijama s centralnim grijanjem, pa naša koža može postati suha, gruba i ispucala, sklona nastanku iritacija i ekcema. Suhi zrak karakterističan za grijane prostore pogoduje širenju virusa te isušuje sluznicu našihusta, nosa, dišnih puteva i očiju koja može pomoći u zaštiti od koronavirusa, ali je treba održavati vlažnom, kako kaže naš molekularni biolog prof. dr Gordan Lauc, a potvrđuje članak nekoliko autora objavljen u uglednom časopisu Annual Review of Virology[1]. Jedan od načina kako održati sluznicu vlažnom je korištenje Avène termalne izvorske vode koja je u srcu svakog Eau Thermale Avène proizvoda te djeluje umirujuće i antiiritacijski. Bakteriološki je čista i pitka nisko mineralizirana te sadrži niz aniona, kationa te elemenata u tragovima. Optimalan omjer kalcija i magnezija 2 : 1 čini ju jedinstvenom te primjenjivom u nizu situacija u kojima naša koža treba trenutno umirenje i hidrataciju. Pošpricajte lice nos, oči i usta i uživajte u trenutnom umirenju i osvježenju. Imajte na umu dvije stvari: ona nije lijek protiv koronavirusa, već dodatna mjera koja može pomoći, pouzdajte se u mjere propisane od strane nadležnih službi – redovito i temeljito pranje ruku vodom i sapunom te održavanje socijalne distance. Osim toga ne zaboravite da nije uputno tresti Avène termalnu izvorsku vodu prije upotrebe jer to zbog potisnih plinova uzrokuje neravnomjerno prskanje.

[1] Seasonality of Respiratory Viral Infections, Annual Review of Virology, Miyu Moriyama, Walter J. Hugentobler i Akiko Iwasaki, stručnjaci sa Sveučilišta Yale i Medicinskog Instituta Howard Hughes Marylandu, SAD te Sveučilišta u Zürichu