Eau Thermale Avène donosi sve što vam treba za njegu prije i poslije sunčanja

by | 6 kolovoza, 2020

S obzirom na sve što nam je 2020. godina do sada priuštila, nikad nismo željnije iščekivali ljeto i sve ono zbog čega volimo najtoplije godišnje doba. Dani provedeni u sunčanju i kupanju, noći u dobrom društvu uz pokoji koktel, uz preplanuli ten koji je često jedini make-up i nakit koji nam je potreban. No sve te aktivnosti koje nas opuštaju i pune nam baterije mogu biti prilično iscrpljujuće za našu kožu, naročito ako u njima pretjeramo. A budimo realni ljeti je u svemu vrlo lako pretjerati. Stoga je iznimno važno prilagoditi kozmetičku rutinu kako bi u jesen ušli sa zdravom, preplanulom i baršunastom kožom bez hiperpigmentacija i dehidracije. To prije svega podrazumijeva ustrajno i disciplinirano korištenje visoke zaštite od sunca, kao i seruma ili krema koji će vašoj koži pružiti prijeko potrebnu hidraciju. Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène, europskog tržišnog lidera u segmentu ljekarničkih proizvoda za zaštitu od sunca, jako dobro znaju kolika je važnost adekvatne zaštite i njege u ljetnim mjesecima, pa ovim putem podsjećaju sve one koji se spremaju na ljetni odmor da na listi za pakiranje svakako stave i SPF zaštitu.

ZAŠTITA I ULJEPŠAVANJE KOŽE U JEDNOM PROIZVODU?

Da, takav proizvod postoji, i zove se Eau Thermale Avène B – Protect. Često zaboravljamo da se od sunca ne treba štititi samo na plažama, upravo suprotno – čak 80 % izloženosti štetnom UV zračenju događa se u gradskom okruženju, kada je koža najmanje zaštićena. Imajući to u vidu, stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène razvili su B – Protect, jedinstveni 3u1 proizvod koji pruža zaštitu kože od UV zračenja i vanjskih agresija, uz istodobno poboljšavanje tena. To mu omogućuje jedinstvena promjenjiva tekstura; tijekom nanošenja se oslobađaju mikroinkapsulirani pigmenti te se uobičajena bijela tekstura pretvara u nježno obojenu teksturu za blistav i svjež ten.

Zahvaljujući NUDE SKIN FEEL tehnologiji B-Protect ostavlja neprimjetan završetak jednak osjećaju “gole kože” koji toliko volimo u ljetnim mjesecima, a njegova baršunasta i nježno obojena tekstura daje ujednačen i blistav ten. Za zaštitni moment tu je Sunsitive® Protection tehnologija, patentirani sustav Dermatoloških laboratorija Avène, čija formula sadrži samo 4 filtera (Tinosorb M, Tinorsorb S, Parsol and Uvasorb) te tako garantira visoku podnošljivost i dokazanu učinkovitost zaštite od UVA i UVB zraka. Jedinstveni antioksidacijski kompleks (pre-tokoferil i tialidin) pruža cjelovitu staničnu zaštitu od oksidativnog stresa, dok Avène termalna izvorska voda trenutno djeluje umirujuće, omekšava i štiti kožu. B-Protect nanesite ujutro samostalno ili nakon nekoliko kapi Hydrance INTENSE rehidrirajućeg seruma.

Eau Thermale Avène B – Protect (30 ml tuba): 117,74 kn

ONO ŠTO SVAKA KOŽA TREBA JE…

njega nakon izlaganja suncu. Pretjerano izlaganje štetnim UV zrakama dovodi do dehidracije kože što podrazumijeva gubitak prirodnog sjaja i podatnosti kože koja postaje gruba na dodir. A to nitko ne želi. Eau Thermale Avène Obnavljajući kremasti gel nakon sunčanja umiruje i hidrira kožu te potiče obnovu njezine zaštitne barijere. To mu omogućuje snažan antioksidans pre-tokoferil koji pruža zaštitu od negativnog učinka slobodnih radikala te Avène termalna izvorska voda koja djeluje umirujuće, omekšava i štiti kožu. Eau Thermale Avène Obnavljajući kremasti gel poslije sunčanja nježnog je mirisa, lagane i nemasne teksture, pruža osjećaj svježine te se brzo se upija i posebno je ugodan za primjenu na licu i tijelu djece i odraslih. Osim što umiruje i obnavlja kožu, njegovo hidrirajuće djelovanje također pomaže održati preplanuli izgled Vaše kože.

Eau Thermale Avène Obnavljajući kremasti gel nakon sunčanja 200ml/400ml: 156 kn /228,69 kn

PUT OČUVANJA ZDRAVLJA I OKOLIŠA JE JEDINI PRAVI PUT

Eau Thermale Avène je još 2013. godine krenuo putem razvoja formula s minimalnim filterima koje ne sadrže silikone koje bi osigurale optimalnu biorazgradivost1 i smanjeni utjecaj na morski okoliš. 2019. godine nezavisni zdravstveni laboratorij uglednog sveučilišta Sorbonne u suradnji s CNRS-om2 proveli su istraživanje kojim je potvrđeno da je Eau Thermale Avène na pravom putu: patentirani sustav filtera nema negativni utjecaj na koralje, fitoplanktone te zooplanktone3 te da se navedenom na adekvatan način poštuje morska bioraznolikosti. Riječ je o otkriću od iznimne važnosti, budući da su koralji, a posebice planktoni osnova hranidbenom lanca te imaju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže morskog života, a samim time i života na zemlji. Zašto? Pa recimo fitoplanktoni, poznati i kao „zelena pluća Zemlje“ proizvode 2/3 kisika kojeg udišemo, a osim toga apsorbiraju značajne količine CO2 iz atmosfere čime se smanjuje negativan utjecaj na klimu i okoliš.

1 OECD 301B test

2 Francuski Nacionalni Centar za znanstvena istraživanja

3 Testirane su reprezentativne vrste korala, fitoplanktona te zooplanktona

Tagovi: