Dvije jednostavne vježbe za skidanje masnih naslaga i učvršćivanje trbuha

by | 15 prosinca, 2020

Masnih naslaga na trbuhu teško se rješavaju mnoge žene. Gotovo svaka osoba koja je odlučila smršavjeti naišla je na taj problem.

No ovdje se ne radi isključivo o problemu estetskog tipa. Masne naslage mogu biti itekako opasne za zdravlje jer obavijaju unutarnje organe te ih ometaju u normalnom funkcioniranju. Isto tako, one utječu na hormonalnu ravnotežu te povećavaju rizik od ozbiljnih bolesti. Iako je za ravan trbuh najprije potrebno promijeniti prehrambene navike, ostatak posla odrađujete putem vježbi. U nastavku vam donosimo dvije vježbe koje će vam pomoći u skidanju masnih naslaga s trbuha.

Dvije vježbe za skidanje masnih naslaha s trbuha koje možete raditi doma

Dodirivanje stopala bučicama u rukama

Ova će vježba aktivirati sve trbušne mišiće, a za istu će vam biti potrebna prostirka za jogu ili neka druga podloga te bučice. Ako je nemate, možete je napraviti od starih boca. Vježba je poprilično jednostavna. Lezite, ispružite noge i ruke u kojima držite bučicu te istovremeno podižite noge i ruke. Cilj je dotaknuti stopala bučicom, no paziti da donji dio leđa bude prilijepljen uz pod kako biste vježbu radili iz trbuha, a ne iz vrata. U nastavku pronađite video s pravilnim izvođenjem vježbe.

Zabacivanje bučice

Izvođenjem ove vježbe doslovno oponašate radnju cijepanja drva. Ova vježba dobra je za donje, ali i bočne trbušne mišiće te za cijeli gornji dio tijela. Kako biste vježbu odradili na pravilan način i kako se ne biste ozlijedili, pratite korake u videu koji slijedi.

Foto: Karolina Grabowska/Pexels