DUCRAY MELASCREEN LINIJA! Nježno, ali učinkovito uklanja znakove pretjerivanja u sunčanju

by | 2 lipnja, 2020

Pandemija koronavirusa vrlo nas je spješno natjerala na to da radikalno promijenimo životne navike i privremeno odustanemo od stvari u kojima smo inače bezbrižno uživali. Takve okolnosti zasigurno su mnoge od nas ponukale da si barem jednom obećamo kako neka životna zadovoljstva više nećemo uzimati zdravo za gotovo. No sada kada se život polako, ali sigurno vraća u neku novu normalu, važnije je nego ikad da budemo odgovorni u uživanju u svemu onome što nam je bilo uskraćeno. To se osobito odnosi na uživanje u suncu jer posljedice prekomjernog izlaganja UVA i UVB zračenju su i dalje tu, sunčali se mi na balkonu ili na nekoj jadranskoj plaži. Podsjećamo da je preplanulost zapravo obrambena reakcija kože kojom se uslijed izlaganja kože štetnom zračenju UVA/UVB zraka pospješuje stvaranje melanina. Dokaz pretjerivanja u sunčanju je fotostarenje; pojava koja uključuje: smanjenje elastičnosti i čvrstoće kože, pojavu dubokih bora, tamne mrlje na licu, rukama i dijelovima tijela koja su izložena djelovanju UV zraka. Stručnjaci francuskog dermokozmetičkog brenda Ducray su za prevenciju i korekcije posljedica fotostarenja razvili liniju Melascreen s proizvodima koji štite od sunca, posvjetljuju tamne mrlje te se bore sa svim znakovima fotostarenja.

Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti, ali…

svi znamo da je uživanju u suncu teško odoljeti. Za učinkovitu borbu protiv fotostarenja kože najvažnija je prevencija – korištenje zaštitnih proizvoda s vrlo visokim faktorom (SPF 50+) te neizlaganje suncu. No ako smo već zakazali u prevenciji, potrebni su nam proizvodi koji će učinkovito smanjiti znakove pretjeranog izlaganja suncu. Azelaična i glikolna kiselina vodeći su dermatološki djelatni sastojci za tretman hiperpigmentacija. Azelaična kiselina idealan je sastojak za njegu kože s hiperpigmentacijskim mrljama jer ima svojstva ljuštenja i izbjeljivanja. Glikolna kiselina pripada skupini alfahidroksilnih kiselina (AHA), koja se koristi za kemijski piling kože zahvaljujući sposobnosti djelovanja ispod površinskog odumrlog sloja kože, koji pritom odvaja od ostalih slojeva kože. Posebno je učinkovita kod zrele kože i kože koja je prijevremeno ostarjela jer potiče obnovu stanica kojima vraća vitalnost, glatkoću i svježinu.

Za odlučan, ali nježan rastanak s hiperpigmentacijom

Melascreen UV krema SPF 50+ dolazi u laganoj (normalna do mješovita koža) i bogatoj (suha i vrlo suha koža) teksturi, a namijenjena je zaštiti kože od UVA i UVB zraka te od nastanka hiperpigmentacija, lokaliziranih tamnih mrlja i staračkih pjega. Učinkovito ograničava i posvjetljuje tamne mrlje zahvaljujući kombinaciji djelatnih tvari: fotozaštitni sustav širokog spektra blokira UVA i UVB zrake, a molekula RonaCare AP pomaže ograničiti tamne mrlje i štiti od fotostarenja. Formula je fotostabilna i otporna na vodu i znojenje čak i u vrućim podnebljima.

Melascreen UV krema SPF 50+ (40 ml): 133,92 kn

Melascreen Eclat lagana krema SPF 15 – pomaže ujednačiti ten pomoću vitamina C (smanjuje aktivnost enzima odgovornog za prekomjernu sintezu melanina te sprječava tamnjenje oksidiranog melanina na površini kože) i vitamina B3 (blokira prijenos prevelike količine nastalog melanina prema površini kože). Tijekom dnevnog izlaganja suncu svakako treba koristiti i Melascreen UV laganu ili bogatu kremu za vrlo visoku zaštitu od sunca.

Melascreen Eclat lagana krema SPF 15  (40 ml): 261,50 kn

Melascreen Photo-aging noćna krema –tijekom noći intenzivno hrani kožu zahvaljujući svojoj bogatoj, hidratizirajućoj teksturi. Formula nudi potpuno rješavanje problema fotostarenja oslanjajući se na dokazanu formulu: SynerWhite kompleks korigira tamne mrlje ograničavajući sintezu melanina, vitamin C pojačava proizvodnju kolagena za pomoć u popunjavanju bora, a hijaluronska kiselina stvara hidrozaštitni medij kako bi se koži vratila punina.

Melascreen Photo-aging noćna krema (50 ml): 307,97 kn

Melascreen Photo-aging krema za ruke SPF 50+ pruža cjelovitu njegu koži ruku koja pokazuje rane znakove starenja uslijed pretjeranog izlaganja suncu. Djelotvorna formula počiva na dobro uigranoj kombinaciji korektivnih i zaštitnih djelatnih tvari: L-White​ korigira tamne mrlje, UVB/UVA zaštitni filtri djeluju protiv fotostarenja, a hijaluronska kiselina tvori hidrozaštitni medij koji koži vraća njezinu punoću.

Melascreen Photo-aging krema za ruke SPF 50+ (50 ml): 161,99 kn

Tagovi: