Kako do čiste kože bez akni? Ova linija za masnu kožu nudi odgovor

by | 14 listopada, 2020

Stručnjaci kažu da su svakodnevni stres, hormonska neravnoteža i nepravilna prehrana glavni uzrok pojave akni, a mi ne moramo biti stručnjaci da znamo da nas je ova 2020. godina navedenim čimbenicima izlagala vrlo često.

Kada tome svemu pridodamo i maske za lice koje su izbijanjem globalne pandemije koronavirusa postale najtraženiji modni detalj i zaštitni znak 2020. godine, jasno je da su akne tema o kojoj svakako treba pričati.

Akne nisu puki kozmetički problem; negativno utječu na emocionalno stanje i samopouzdanje, pa stručnjaci Dermatoloških laboratorija Ducray njegu masne i aknama sklone kože shvaćaju vrlo ozbiljno. Keracnyl linija nudi rješenje za sve probleme povezane s masnom i problematičnom kožom, a specifičnost linije je patentirana inovacija, Myrtacine®, 100 % prirodni djelatni sastojak, izoliran iz lista mediteranske biljke mirta, čije je blagotvorno djelovanje u našim krajevima poznato od davnina.

Ducray Keracnyl: savršen spoj učinkovitosti i ugode pri korištenju

Keracnyl linija nudi potpun program higijene i njege svih stanja masne i problematične kože kao što su masni sjaj kože, komedoni (miteseri i prištići) te upalne promjene na koži, ali i kod težih oblika akni koji zahtijevaju lokalnu i/ ili oralnu terapiju. Četiri su ključna čimbenika koja utječu na stvaranje akni: seboreja (žlijezde lojnice pojačano izlučuju masnu tvar zvanu sebum), hiperkeratoza (neredovito odstranjenje mrtvih, orožnjelih stanica korneocita s površine kože), neravnoteža podvrsta bakterije Cutibacterium acnes (nova klasifikacija P. acnes za kožne vrste) i upala. Tu na scenu stupa Myrtacine®, 100 % prirodni djelatni sastojak koji svojim antibakterijskim i protuupalnim djelovanjem dokazano djeluje na u biofilm1 bakterije C. acnes i to na dva načina: uništava postojeći biofilm i sprječava nastanak novog. Kada se koristi kao potporna njega u liječenju, dokazano pospješuje djelovanje lokalne terapije te može spriječiti otpornost biofilma na terapiju, što ju čini učinkovitijom. Uloga biofilma vrlo je važna u liječenju kože sklone aknama. Bakterije se organiziraju u biofilm, što ih čini otpornijim na lijekove, zbog čega anti-akne terapija ne postiže očekivane i željene rezultate. Bakterija C. acnes može tako podnijeti 10 – 1.000 puta višu koncentraciju antibiotika od one koja je potrebna da bi uništila slobodnu bakteriju.

KAKO DO ČISTE I LIJEPE KOŽE BEZ AKNI?

1. korak: HIGIJENA

Ne zaboravite: u borbi protiv prištića higijena je jednako važna kao i njega! Ducray Keracnyl pjenušavi gel, svojom formulom posebno je prilagođen masnoj koži s nepravilnostima. Formula je bez sapuna s blagom osnovom za uklanjanje nečistoća i prekomjerne masnoće. Uz Myrtacine® s ciljanim djelovanjem na C. acnes biofilm, formula sadrži Prohydrine® s hidrozaštitnom ulogom, koji obnavlja i štiti kožu od isušivanja. Keracnyl gel se može koristiti kod svih stadija akni; od masne kože s blažim nepravilnostima, pa sve do težih stadija koji zahtijevaju anti-akne terapiju, pa čak i oralnu terapiju. Formula je ispitana pod nadzorom dermatologa, biorazgradiva je i nekomedogena. Nanesite ujutro i navečer na vlažnu kožu, zapjenite te zatim isperite vodom i posušite kožu.

Ducray Keracnyl Pjenušavi gel za čišćenje (200 ml): 89 kn

2. korak: NJEGA

Keracnyl PP umirujuća krema protiv nepravilnosti prava je zvijezda Keracnyl linije koja djeluje na smanjenje nepravilnosti (začepljene pore, upaljene promjene, trajne ožiljke). Pospješuje učinkovitost i podnošenje anti-akne terapije, a umirujućim djelovanjem pruža koži trenutno olakšanje. Uz Myrtacine , s ciljanim djelovanjem na C. acnes biofilm, tu su i Vitamin PP sa protuupalnim djelovanjem i Sabal ekstrakt sa seboregulirajućim djelovanjem. Hidratantno-hranjiva (23,5 %) faza pruža vlagu koži, koja je često isušena lokalnim pripravcima koji se koriste u liječenju akne, a matirajući prašci smanjuju masni sjaj kože. Keracnyl PP umirujuću kremu odlikuje nemasna tekstura što ju čini idealnom podlogom za make-up. Formula je nekomedogena i ispitana pod nadzorom dermatologa. Prednost Keracnyl PP umirujuće kreme je u mogućnosti samostalne primjene, ali i u učinkovitosti i podnošljivosti u kombinaciji s anti-akne terapijom. Nanesite dva puta dnevno na čistu i suhu kožu.

Keracnyl PP umirujuća krema protiv nepravilnosti (30 ml): 126 kn

1 In vitro test procjene djelovanja Myrtacine® djelatnog sastojka na C. acnes.
2 Jahns AC, Lundskog B., Ganceviciene R. et al. An increased incidence of. P.acnes biofilm in acne vulgaris: a case control study. British Journal of Dermatology 2012; 167:50-58.
3 Feuillolay C., Pecastaings S., Le Gac C. et al. A Myrtus communis extract enriched in myrtucummulones and ursolic acid reduces resistance of Propionibacterium acnes biofilms to antibiotics used in acne vulgaris. Phytomedicine 23 (2016); 307-315.

Foto: Guliver/Thinkstock, PR